FOTO  RUSAG Mladi iz Mostara i Trebinja se zanimali o kralju Tvrtku

RUSAG Mladi iz Mostara i Trebinja se zanimali o kralju Tvrtku
U.G. Rusag

U hotelu 'Prijedor' u Prijedoru održan je seminar pod nazivom 'Tvrtko je i moj kralj' u sklopu projekta U.G. 'Rusag', 'Tvrtko je i moj kralj'.

"Tijekom dva dana seminara, ugostili smo mlade ljude iz osam zajednica iz BiH, od kojih su mladi iz Mostara, Doboja, Ključa i Prijedora bili prisutni na seminaru offline, a iz Visokog, Višegrada, Srebrenika i Trebinja, online, putem Zoom platforme, kako bismo ispoštovali covid mjere. Pored mladih, seminaru su prisustvovali i predstavnici institucija, Turističkih organizacija i Muzeja", rekao je koordinator projekta.

Podsjetit ćemo, navedeno udruženje 'Rusag' je diljem gradova BiH upriličio defile likova iz doba kralja Tvrtka, te su između ostaloga boravili u Mostaru, ali i u nekadašnjem gradu hercega Stjepana Kosače iznad Blagaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici seminara su imali priliku da se bolje upoznaju sa samim projektom, članovima udruženja 'Rusag', da prisustvuju satu povijesti, kao i da naučeno znanje primjene u zanimljivom kvizu koji je pripremljen za sudionike seminara, a od kojih su najbolja tri mjesta osvojila i nagrade. Glavni cilj seminara je bio da mladi iz pomenutih zajednica osmisle ideje, koje će realizirati u narednom razdoblju.

Tijekom drugog dana seminara mladi iz Prijedora realizirali su svoju ideju i predstavili velikaške obitelji koje su vladale za vrijeme Tvrtka I Kotromanića, prezentirana je i oprema srednjovjekovnog viteza, ali i replike velikaških odora. "Ono što nas posebno raduje jeste i činjenica da su sudionici seminara oduševljeni načinom na kojom im je prikazana povijest ovih prostora, kao i mogućnost da prisustvuju povijesnoj rekonstrukciji kroz replike opreme, odora".

Mladi iz osam lokalnih zajednica uz pomoć znanja i vještina koje su naučili na samom seminaru 'Tvrtko je i moj kralj' će u narednom razdoblju osmisliti i dopuniti svoje ideje, nastale na seminaru i realizirati iste sa mladim ljudima iz svojih zajednica. Inače, ovaj projekat je podržan od strane BHRI, USAID BiH, IOM BiH.