RAD S NAPOJNICAMA Za plaću do 6000 eura nema zainteresiranih

Euri brojanje
Ilustracija

U Austriji nude posao za plaću od 6.000 eura, ali gotovo da nema zainteresiranih, prenosi portal Buka.

Velika je potreba za kuharima u skijalištima, posebno nakon što je uvedena karantena, a kartu za skijanje mogu kupiti samo oni koji su preboljeli virus ili su cijepljeni.

Peter Mayer iz agencije 'Personal' tvrdi da trenutno postoji ogroman nedostatak zaposlenih u zimskom turizmu. "Postoje kompanije u Ischglu, Söldenu ili Kitzbühelu koje plaćaju između 4.500 i 6.000 eura za dobrog kuhara koji tečno govori njemački".

Ponovno zatvaranje u zemlji izazvalo je val otkazivanja u hotelskoj industriji i samim tim 'ledeni početak' skijaške sezone.

Za razliku od prošle godine, restorani će raditi, ali poznate 'veselice nakon skijanja' nisu dopuštene. Međutim, to ne odvraća turiste od planiranja odmora i skijanja.

U intervjuu za 'Heute', generalni direktor sektora turizma i razonode u Tirolskoj gospodarskoj komori Thomas Geiger, zabrinut je zbog sve većeg nedostatka osoblja.

"Izazov za kompanije u potrazi za dovoljnim brojem zaposlenih je dramatičniji nego ikad. Trenutno samo AMS ima skoro 4.500 slobodnih radnih mjesta. U stvarnosti, međutim, stvarna potreba za zaposlenima je znatno veća", kaže on.

"Prijava trenutno nema ni iz Njemačke ni iz inozemstva. Mnogi dugoročni stalni zaposleni su također napustili industriju zbog nedostatka sigurnosti planiranja. Stalno otvaranje i zatvaranje je 'otrov' za industriju". Zbog toga što nema pomenutih zabava, očekuje se manje napojnica, što je vjerojatno razlog za manjak prijava za ovaj posao.