Prošnja kao iz bajke: Napisao knjigu da bi ona rekla 'da'

Neizlječivi romantičar, Jason Metner, direktor iz Čikaga, napravio je knjigu za djecu "Bajka o zecu" koja govori o njegovoj dugogodišnjoj vezi sa Moli Lipsic, a završava se njegovom prosidbom. Knjiga je otiskanaa po Jasonovoj narudžbi, sa ilustracijama koje je uradio njegov prijatelj Joni Limor, i stavljena je na policu s novim izdanjima, gdje je Moli trebao je pronađe.

Inspirirana omiljenom Molinom životinjom, zecom, knjiga prati avanture jedne kornjače i zeca, koji prolaze kroz situacije koje nalikuju na one koje su imali Moli i Jason. Jason je zamolio Javnu čikašku knjižnicu da njegovu knjigu stavi među "nove naslove". Nagovorio je Mary da odu u knjižnicu kako bi pogledali knjigu njihovog prijatelja.

Kad je ugledala zeca na naslovnici, Moli je uzela knjigu i počela je prelistava. Zastala je na trećoj strani gdje se spominje njezin rodni grad Sendi Springs, a kad je došla do pretposljednje strane, pročitala je "Iako ne idemo često istom brzinom, da li bi malo usporila i provela ostatak života sa mnom?" nakon čega slijedi "a zec odgovori ...." i tu je ostavljeno mjesta da Moli kaže da. U tom trenutku Jason je kleknuo na koljeno, izgovorio pitanje i izvadio  prsten.

Cijeli događaj fotografirala je njihova prijateljica Aparna Pol Džain koja je stajala sakrivena iza polica. - Bilo je to potpuno iznenađenje. Tako lijepa i kreativna prošnja, i na neočekivanom mjestu-rekla je ushićeno Moli.

Bila je zapanjena do kojih detalja je Jason išao - čak se pobrinuo i da dan ranije Moli ode kod pedikera, zato što je znao da će je njihova prijateljica slikati kako drži knjigu u ruci. - Želio bih da knjigu jednog dana pročitaju naša djeca i da je imaju za uspomenu-rekao je Jason.

Žena.rs