PROMJENA Korisne novosti za korisnike WhatsAppa

Whatsapp mobitel
Ilustracija

WhatsApp će dozvoliti korisnicima da zadrže privremene poruke - ali će upozoriti pošiljatelja i dati mu moć da donese odluku o sudbini poruka. Funkcija nestajanja poruka znači da se poruke automatski brišu nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana, piše Sky News.

Međutim, nova funkcija pod nazivom 'zadrži u razgovoru' omogućava korisnicima da odrede koje bi poruke željeli zadržati. Pošiljatelj će biti obaviješten kada netko pokuša sačuvati poruku, a pravo na spremanje je u njegovim rukama.

"Vjerujemo da ako ste poslali poruku, Vaš izbor je hoće li drugi u razgovoru moći da je zadrže za kasnije", stoji u priopćenju WhatsAppa. Ako onaj koji je poruku poslao odluči da se njegova poruka ne može sačuvati, "vaša je odluka konačna“, rekli su iz WhatsAppa.

"Nitko drugi nije moguće da zadrži i poruka će biti izbrisana kada timer istekne. Na ovaj način imate posljednju riječ o tome kako su poruke koje šaljete zaštićene, prenosi B92.

Poruke koje su opremljene će biti označene ikonom i organizirane po chatu u mapi 'Čuvane poruke'. Kompanija je rekla kako se nada da će ažuriranje korisnika dati veću fleksibilnost. U nadolazećim tjednima ova izmjena će biti uvedena globalno, piše Sky News.