PREŠAO VRLO MALO Prodaje se Beckhamov Ferrari, cijena - sitnica

David Beckham Ferrari

Ovo je Ferrari koji je vozio dok je jurio titulu sa Manchesterom. Bilo je to početkom milenija, kada je slavni britanski nogometaš bio dio tima koji je osvojio Premier ligu. Vozio ga je do odlaska u Real Madrid, gdje je karijeru nastavio u društvu zvijezda poput Zinedina Zidana, Ronalda i Roberta Carlosa.

David Beckham je voluo voziti Ferrari, a često se slikao za volanom. Međutim, automobil je do danas prešao samo 12.700 km. Riječ je o crnom Ferrari 360 Spideru koji je, sudeći po fotografijama i servisnoj povijesti, u besprijekornom stanju, prenosi B92.

"Stanje A-liste, kilometraža i povijest čine ovaj automobil jednim od onih posebnih 360-ih", rekao je Matt Bird, urednik časopisa 'PistonHeads', koji je objavio oglas za automobil. "Čak i oni koji nisu toliko zainteresirani za nogometne veze, a jednostavno traže jednu od najboljih Modena, teško da bi našli bolju. A za one koji jesu, kakvu ćete priču morati ispričati kada vas netko pita za vaš Ferrari?"

Pokrenut poznatim srednje postavljenim 3.6 V8 motorom sa moćnih 400 KS, ovaj super sportski automobil je opremljen F1 Graziano automatiziranim šestostupanjskim mjenjačem. Proizvedeno je ukupno 7.565 'pauka'. Do 100 km/h je stigao za 4,9 sekundi, maksimalna brzina je bila 295 km/h, a tako je vjerojatno i danas.

Ferrari 360 Spider se danas može naći na britanskom tržištu za oko 60.000 funti. Ovaj primjer je, iz očiglednih razloga, znatno skuplji i cijena mu je 110.000 funti.