PRAVA DUBINA OCEANA Kip slobode bi izgledao kao figurica na olupini Titanika

ocean,titanik,podmornica
Profimedia

Već danima svi svjetski mediji i društvene mreže bruje o nestaloj podmornici i petorici putnika koji su poželjeli vidjeti olupinu Titanika. Općepoznata je informacija da Titanic već 111 godina leži na dnu Atlantika, u mrklom mraku na dubini od 3800 metara ispod površine.

No, možete li uopće predočiti kolika je to dubina?

Čini se da dobar dio ekipe na internetu ne može. U našoj percepciji 100 metara i 3800 metara ispod površine vode zvuče jednako jezivo, a zbog toga se Twitterom masovno dijeli video u kojemu je prikazana dubina Atlantika uz pomoć prikaza nekih od najpoznatijih građevina na svijetu, poput Eiffelovog tornja i Burj Khalife.

Sadržaj se učitava...

Video je pregledan 1.6 milijuna puta

Kako bi što bolje predočio stravičnost dubine od 3800 metara ispod površine, autor je u svoju animaciju ubacio i prosječne dubine poznatih svjetskih mora i jezera. Dok gledate ovu animaciju, prosječna dubina, primjerice, Azovskog ili Žutog mora djeluje kao plitak potok naspram dubine Atlantika na kojoj leži Titanic.

Kako video odmiče, prizori su sve strašniji, iako se radi o animaciji. Prikaz Kipa slobode koji je visok 93 metra s postoljem izgleda kao minijaturna figurica ako se postavi na mjesto olupine Titanica.

Autor animacije, pak, nije stao na dubini Atlantika, nego je prikazao i točke na Zemlji koje su na još većoj dubini. Video je u samo nekoliko sati postao hit na Twitteru i do sada je pregledan više od 1.6 milijuna puta. Twitterom kruže i razne druge animacije koje pokazuju na kojoj se dubini izgubila podmornica o kojoj priča cijeli svijet, piše Index.hr.