POSTAO MILIJUNAŠ PA GA SVI ISKORISTILI Kupovao prijateljima kuće, sada nitko ne priča s njim

lutrija,milijunaši,Novac,nagrada

Mark Gardiner iz Hastingsa dospio je na naslovnice 1995. godine kada je s prijateljem osvojio nevjerojatnih 22.590.829 funti na lutriji, prenosi The Sun.
Podijelili su dobitak, a tijekom godina Gardiner je svojih 11 milijuna funti, odnosno oko 12 milijuna eura, potrošio na brojne luksuzne predmete, uključujući imanje na Barbadosu, motocikl Harley-Davidson, dva Mercedesa, pa čak i nekoliko nogometnih klubova.

Kupovali kuće za prijatelje

Međutim, Gardiner nije zaboravio ni na druge te je potrošio 500.000 funti na kupnju kuća za svojih pet prijatelja.

Milijunaš sada kaže da "sumnja u namjere ljudi" jer njegovi prijatelji više ne razgovaraju s njim.

“Potrošio sam 500.000 funti kupujući kuće za pet prijatelja kada sam pobijedio. Misliš li da su mi još uvijek prijatelji? Kako da ne”, požalio se.

Stvari su se za Gardinera počele pogoršavati ubrzo nakon njegove pobjede, toliko da je 2005. godine priznao:

"Ima dana kada proklinjem svoje dobitke i poželim da nikad nisam igrao", kaže.

Nakon pobjede Gardiner je počeo gubiti kontakt s ljudima oko sebe, uključujući i neke od najbližih članova obitelji.

Čak je i Paul Madison, prijatelj s kojim je podijelio svoj dobitak, sada izvan igre.

Mala grupa prijatelja

Gardiner sada ima samo malu grupu prijatelja kojima vjeruje.

“Nitko ne razgovara sa mnom. Imajući toliko novca, sumnjao sam u namjere ljudi. To je užasno, ali kad je netko ljubazan, samo pomislim kakve su mu namjere”, objasnio je i dodao da često dobiva pisma ljudi koji od njega traže novac.

I dalje ide na posao

“Ponekad mislim da bi bilo bolje da sam osvojio puno manji iznos. Volim otići negdje gdje me nitko ne poznaje i gdje mogu biti normalan čovjek”, otkrio je.

Kako bi zadržao osjećaj normalnosti u svom životu, Gardiner i dalje svaki dan odlazi na posao u svoju tvornicu Croft Glass.

„Što može biti bolje od toga da mi netko zahvali na dobro obavljenom poslu? Da takve komentare mogu kupiti novcem, bio bih siromašan jer bih ih nastavio kupovati", kaže.

Unatoč problemima s kojima se suočavao, Gardiner je priznao da i dalje igra lutriju, objasnivši: "Morate imati novca za crni dan", prenosi B92.