POBOLJŠANJA Što će Google moći uraditi ako se na netu pojave vaši privatni kontakt podaci?

google

Google uvodi nove alate i opcije zaštite kako bi pomogao da zadržite kontrolu nad svojim osobnim podacima na internetu. Alat 'Results about you' iako nije novost, donosi neka poboljšanja.

Pronalaženje i uklanjanje kontakt podataka iz Google rezultata pretraživanja dodatno je olakšano i automatizirano.

Nakon što u svoj Google profil unesete kontakt podatke (adresa, telefonski broj, e-mail) Google će vas obavijestiti kada ih pronađe u rezultatima pretraživanja, uz mogućnost da zatražite njihovo brisanje, prenosi B92.

Alat 'Results about you' (Rezultati o vama) koji je predstavljen prošle godine ostaje u svom izvornom obliku i zadržava sve postojeće opcije.

Ono što je novo je da više ne morate ni da izvršite pretragu svojih osobnih podataka, nego će to Google raditi automatski prema onome što se nalazi u vašem Google profilu.

Rezultati koje Google pronađe bit će prikazani u novoj kontrolnoj ploči, putem koje će biti moguće poslati zahtjev za njihovim uklanjanjem. Važno je znati da uklanjanje sadržaja iz Google pretraživanja ne uklanja sadržaj uopćeno s weba ili drugih pretraživača, navedeno je u objavi.

Alatka je trenutno dostupna samo u SAD-u na engleskom jeziku, a radi se na tome da uskoro bude omogućena za nove lokacije i više jezika.