Održana svjetska premijera prve luksuzne kamp prikolice iz BiH

Derubis caravan kamp prikolica
Poslovne novine

Svjetska premijera prve luksuzne bh. kamp prikolice 'Derubis Caravan', koju je izradila kompanija 'Derubis Yachts' iz Viteza, upriličena je u okviru najvećeg svjetskog sajma kampera i opreme za kampiranje 'Caravan Salon', koji se održava od 27. kolovoza do 5. rujna u Dusseldorfu.

Nakon svjetske premijere prve luksuzne bh. jahte 'Derubis Fly 44' prije dvije godine u Sarajevu, brodogradilište 'Derubis Yachts' d.o.o.Vitez danas je upriličilo i svjetsku premijeru prve luksuzne bh. kamp prikolice 'Derubis Caravan' dužine sedam metara i širine 2,4 metra na sajmu kampera u Dusseldorfu.

Najveći svjetski sajam karavana i kamp prikolica 'Caravan salon Dusseldorf', svake godine privlači više od 270.000 ljubitelja karavaninga. Kamp prikolice, motore karavane, pribor, šatore i ostalu opremu izlaže oko 645 izlagača iz 31 zemlje, koji zauzimaju prostor od oko 214.000 metara kvadratnih u 13 dvorana i na otvorenom.

Derubis caravan kamp prikolica

Prema riječima direktora 'Derubis Yachts' d.o.o. Vitez Denisa Kraljevića, izlažu u kategoriji dvoosovinskih kamp prikolica preko sedam metara.

"Napravili smo jedini na svijetu monolitnu karoseriju koja se proizvodi od poliesterske smole ojačane staklenim vlaknima, materijala od kojeg se prave i jahte. Jedini na svijetu imamo lamistal stakla iz automobilske industrije, inovativni interijer sa salonom od 10 m2, futuristički izgled i čitav niz inovativnih rješenja", istaknuo je Kraljević.

Sigurno je da svjetska promocija prve luksuzne bh. kamp prikolice u Dusseldorfu nije mogla proći nezapaženo, jer je to jedina svjetska premijera na cijelom sajmu.

Derubis caravan kamp prikolica

"Pitanje nagrada uvijek korespondira s nekim interesima i lobijima u koje mi definitivno ne spadamo, pa i nemamo neke prevelike ambicije, ali računamo na nešto mnogo značajnije, a to je mišljenje krajnjih kupaca. Na sajam idemo s jasno postavljenim ciljevima sklapanja tridesetak ugovora o zastupanju s kompanijama koje su već unaprijed sebe delegirale. 

Predivan je osjećaj kada jedna bh. kompanija dobija upite značajnih njemačkih kompanija o zastupanju za njemačko tržište. To smatramo najvećom pobjedom", naglasio je Kraljević, objavile su 'Poslovne novine'.