Obogatite okoliš i postanite akter pozitivnih utjecaja na klimatske promjene

Sadnice borići
Hercegovina.info/Arhiv

Za mjesec dana otkako je pokrenuta, virtualna platforma TvojCO2.ba UNDP-a u Bosni i Hercegovini omogućila je da Bosna i Hercegovina postane bogatija za više od 2.000 novih stabala, piše Fena.

Na platformi tvojCO2.ba, svi zainteresirani za zeleniji i zdraviji okoliš mogu u samo nekoliko klikova postati akteri direktnih pozitivnih utjecaja na klimatske promjene.

Kao rezultat suradnje UNDP-a i šumarskih i komunalnih poduzeća iz cijele zemlje, sve sadnice drveća kupljene online bit će posađene u jesenjoj kampanji sadnje od strane profesionalaca, na za to odabranim lokacijama, te će im se u fazi rasta pružati odgovarajuća njega.

Cilj platforme je da do kraja sezone sadnje posreduje kupovini što više sadnica koje će ozeleniti gradove, prirodna područja i požarišta širom Bosne i Hercegovine.

Napori UNDP-a za ozelenjavanje sprovode se i kroz Inicijativu za zeleniju i održivu budućnost - Go Green, koja je od 2020. godine do danas u suradnji sa općinama i gradovima širom BiH pomogla da se zasadi 24.000 novih sadnica drveća.

"Jako smo ponosni na činjenicu da pokret GoGreen u korelaciji sa platformom TvojCo2 ima ovako dobar uspjeh u prvom mjesecu i da je zainteresiranost lokalnih zajednica u aktivnom dijelu realizacije na terenu velika", istaknuli su iz UNDP-ja.