Njemački mediji prozvali Manuela Neuera zbog Herceg-Bosne

Manuel Neuer
Screenshot

Manuel Neuer reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme "Lijepa li si" na odmoru u Hrvatskoj izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme, a posebno na dio u kojoj se spominje Herceg-Bosna. 

"To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi 'Herceg Bosna', kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj", navode njemački mediji koji osporavaju njezino postojanje i samu bit.

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopće Neuer što pjeva i od koga?" dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača" stoji u njegovoj poruci koju su dobili Bild i Sport1, a putem koje je vjerojatno kratko i jasno htio završiti ovu temu.