NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ Na granici Bosne i Hercegovine predstavljen unikatno izrađen offroad automobil

Danster Foča
Omladinski pokret Foča

Radivoje Radović, tvorac i dizajner prvog fočanskog ručno izrađenog auta 'Danster' predstavio je sugrađanima svoje unikatno vozilo. Radivoje je 'Danster', koga je nazvao po svojim sinovima Danilu i Stefanu, izradio u svojoj oskudno opremljenoj radionici, uz pomoć brusilice i aparata za varenje i od dijelova koje je sam napravio i oblikovao ili pozajmio od drugih vozila, naprimjer, motor i mjenjač od BMW-a, a pogonski mehanizam od vojnog vozila.

"U radionici sam proveo skoro 1.400 radnih sati, potrošio 140 reznih plata (brusnih ploča), sedam do osam kilograma elektroda, 10 kilograma žice za CO2 aparat, 60 dužnih metara cijevi isečenih u skoro 90 komada, a veliku moralnu i financijsku promoć sam imao od obitelji i prijatelja", kaže Radovan, prenosi B92.

Danster Foča

Vozilo je sklopljeno za dvije godine, namijenjeno je za terensku offroad vožnju, a njegov ga vlasnik namjerava i registrirati, nakon što prođe testiranja.

"Prvu test vožnju je imao 4. siječnja, od tada ga vozim skoro svakog dana i prezadovoljan sam ponašanjem na terenu", kaže Radivoje i dodaje da se nada da je 'na lijep i pozitivan način ispromovirao svoj grad'.

Danster Foča

On navodi i da je imao ponuda za poslove u inozemstvu, ali da ne želi nikad napustiti svoj grad, več u njemu proizvoditi ovakve vrste vozila, a u planu je električno vozilo. Da će imati podršku potvrdio je i načelnik općine Foča Milan Vukadinović.

"Čast mi je što promoviramo novi fočanski brend, remek djelo Radivoja Radovića, vrijednog, marljivog i obiteljskog čovjeka, a lokalna zajednica će nastaviti podržavati ovakve mlade ljude i Radovana u njegovom slijedećem poduhvatu, novom fočanaskom električnom automobilu", navodi Vukadinović.