Nakon 17 godina Goran Milić ipak ostao bez stana u Beogradu

goran milić, goran milić, Al-Jazeere

Odlukom Trećeg općinskog suda u Beogradu bivši novinar Radiotelevizije Beograd Goran Milić ostao je bez stana u Beogradu. Spor dug 17 godina između Milića i Općine Stari grad završen je rješenjem o prisilnom iseljenju, javljaju srbijanski mediji.

Poznati novinar nije zadovoljan tom odlukom te je za srbijanski B92 izjavio kako se obraćao političarima u Srbiji, uključujući i predsjednika Borisa Tadića, no za sada bez rezultata. Ne planira stati na tome već će zatražiti pomoć i od Međunarodnog suda za pravdu u Strasbourgu.

Miliću je RTV stan dodijelio 1986. godine, a on ga je poslije uz nadoplatu zamijenio većim stanom u središtu Beograda. Odlukom suda sada mu je stan oduzet. U tom stanu od 90 četvornih metara danas živi njegov posinak iz prvog braka koji je 9. listopada dobio nalog za deložaciju, bez prava žalbe. U stan bi se trebala useliti sutkinja u čiji je korist presudio sud.

Milić pak tvrdi kako spomenuta sutkinja nikada nije živjela u tom stanu te da je izradila osobnu iskaznicu s tom adresom i sklopila ugovor o otkupu, a navodno je na isti način stekla još tri stana.