Nagrada za najbolji transparent u Italiji

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:72.0pt 89.85pt 72.0pt 89.85pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Ime dvadesetdvogodišnje navijačice kluba koji je prošle sezone ispao u drugu italijansku nogometnu ligu je Eleonora Ingrasia, a pobjedu je odnijela po sudu komisije u kojoj su, među ostalima, sjedili predsjednik italijanskog nogometnog saveza Đankarlo Abete i predsjednik Olimpijskog komiteta Italije Đani Petruci.

 

Drugo mjesto zaslužio je navijač Milana koji se izrugivao u svezi s predsjednikom svoga kluba Silvija Berluskonija i tinejdžerke Noemi koja ga je nazivala taticom i od njega primala poklone. Tijekom prijelaznog roka navijač je držao natpis na kojemu je pisalo: „Tatice kupi mi Adebajora. Potpis Noemi“

 

I trećeplasirana nagrada iskazala se duhovitošću, a parafrazira filmski klasik „Prohujalo s vihorom“. Predsjednica Rome, Rosela Sensi, odbija da proda klub, a njeno ime je zapravo talijanska verzija imena Skarlet, što je dovelo do natpisa:“ Postoji li uistinu ponuda, budi poput Skarlet O' Hara, prohuji s vihorom“.

 

Popularan je kod navijača bio i Interov trener, a najbolji transparent s njegovim imenom zaslužio je četvrto mjesto. Poruka navijača što msile o njemu glasila je: „Murinjo je naučio talijanski jezik samo zato da bi se mogao...“.

 

U Top 10 ugurala se i šala na račun Antonija Kasana i njegove autobiografije u kojoj tvrdi da je spavao s 700 žena a ona glasi: „700 žena za Kasana, a mozak mu je i dalje djevičanski netaknut“.

 

Nezavisne novine