FOTO  'Muškarci dođite u Dansku, ovdje su žene lake'

Turistički su šefovi prisiljeni ispričati se nakon kampanje koja mami muškarce u Dansku obećanjem da su žene u toj zemlji 'lake'.

Marketinški su stručnjaci naime na YouTube stavili video u kojem zgodna plavuša traži oca svog djeteta koje je začeto tijekom seska za jednu večer. Lažna majka tvrdi kako je mališan rezultat seksa s neznacem nakon pijane noći u kojoj ga je upoznala s danskim gostoprimstvom.

Videom na YouTubeu plavuša traži nepoznatog oca, čijeg se imena ne sjeća, da im se javi. Preko milijun ljudi je vidjelo snimku a odmah su se pokrenule i grupe podrške. No, nakon što je otkriveno da je riječ o isceniranoj reklami kojom se želi privući više turista u Dansku reagirala je cijela nacija, izljevom bijesa, a osramoćena turistička agencija Visit Denmark je prisiljena povući reklamu.

Agencija se pokušala izvući izjavom kako je film 'slatka priča o zreloj, odgovornoj ženi koja živi u slobodnom društvu te samostalno snosi odgovornost za svoje postupke.', ali nikome to nije bilo pretjerano simpatično. Uslijedila je i isprika cijeloj naciji...

- Iskreno se ispričavamo zbog toga što je film uvrijedio mnogo ljudi, to naim uistinu nije bila namjera, izjavio je Dorte Kiilerich iz navedene agencije.