MOSTAR Kućni savjet demantirao Ornelu Višticu

MOSTAR Kućni savjet demantirao Ornelu Višticu
Gloria

Glumica Ornela Vištica na svom Instagram profilu nedavno jeobjavila poruku u kojoj je opisala neugodnu situaciju u kojoj se nalazi njena majka. Iz napisanog je jasno da je glumica prilično potresena zbog situacije te je napisala da je od svog rodnog grada dobila šamar. Navela je kako predstavnici stanara "za neke sitne, bijedne novce traži se od moje majke plaćanje sanacije terase na kojoj moja majka drži pet lončanica cvijeća. Pišu da će joj zapečatiti pet lončanica. Tako je plaše, zastrašuju...iznuđuju...Četiri frajera. I da mora do točno određenog sata uplatiti novac. Sram Vas bilo. Udarajući na moju majku udarate u moju najbolniju točku".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nedugo zatim stigao je i odgovor Kućnog savjeta stambene zgrade na adresi Kneza Višeslava 77d u Mostaru. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,  dana 19. 2. 2021. godine na vašem portalu objavljena je jedna jednostrana, neistinita, polovična i potpuno neutemeljena informacija u vezi s tekstom Ornele Vištice, koji je ona objavila na svom profilu. Nemamo namjeru putem javnih medija dopisivati se s Ornelom, ali smatramo da javnost treba čuti i  drugu stranu priče, kako bi mogla doći do nekog objektivnog zaključka. 

S obzirom na to da je svaku tvrdnju i javnu objavu nužno potkrijepiti dokazima, koji govore u prilog  vjerodostojnosti i točnosti navedene informacije, imamo potrebu reagirati i ukazati na očitu neobjektivnost Ornele, kao i na vašu neprofesionalnost i neobjektivnost koju ste pokazali prilikom objave samo njezine verzije događaja.  

U svojoj verziji, Ornela navodi niz neistinitih i tendencioznih pojedinosti poput ovih:
 - „šalje mi dokumente da su četiri predstavnika kućnog savjeta“  
- „u kojem se doslovno pod svojevrsnom prijetnjom ucjenjuje moja majka i susjeda“
- „traži se od moje majke plaćanje sanacije terase na kojoj moja majka drži pet lončanica cvijeća“
- „da će joj zapečatiti pet lončanica“  
- „plaše, zastrašuju... iznuđuju...“  
- „Četiri frajera“  
- „takvo neljudsko ponašanje i ophođenje prema jednoj ženi“  
- „za tužbu i za kontaktiranje svih odvjetnika“  

Koristimo prigodu objektivno informirati cjelokupnu javnost u smislu javne objave Zapisnika sa sastanka  Kućnog savjeta zgrade u ulici Kneza Višeslava 77D u Mostaru održanog dana 16. 02. 2021. godine. Imena prisutnih stanara, kao i stanara, koji se spominju u Zapisniku, su zatamnjena (radi zaštite osobnih  podataka u skladu s GDPR Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka).

Naglašavamo da je POZIV za sastanak stanara s Dnevnim redom uredno i na vrijeme postavljen na  oglasno mjestu u našoj stambenoj zgradi, ali Ornelina majka nije došla na sastanak zbog razloga koji  nama nisu poznati.  Njezin nedolazak nije nas uopće iznenadio s obzirom na činjenicu da se ona vrlo rijetko pojavljuje na  sastancima stanara, što dovoljno govori o njezinoj zainteresiranosti da sudjeluje u donošenju odluka,  koje su u vezi s održavanjem zajedničkih prostora i prostorija u zgradi.   Nakon pažljivog čitanja Zapisnika, jasno je da je Ornela iznijela gomilu neistina, polazeći od činjenice da navodi „četiri frajera“, ali je stvarna činjenica da je sastanku prisustvovalo šest stanara, među kojima je bila i jedna žena.  Ostale detalje će čitatelji moći sami pronaći ukoliko žele.  

U svakom slučaju, Ornelino svjesno i perfidno zanemarivanje činjenice da je na sastanku bila i jedna žena, govori u prilog tome kako je Ornela pokušala izmanipulirati javnost, te prikazati kako je njezina majka izložena muškom nasilju nad ženom (samoj i nezaštićenoj) s ciljem da je se ugrozi psihički, fizički ili ekonomski.  S kojim ciljem je Ornela to uradila, nije nam poznato, a možda nije ni njoj samoj. 

Želimo također pojasniti na koji način smo organizirali plaćanje pričuve u Fond za održavanje naše  stambene zgrade, te održavanje zajedničkih prostora i prostorija u zgradi. Na sastanku stanara zgrade održanom dana 26. 5. 2020. godine donijeli smo sljedeće odluke (u  nastavku je izvadak iz Zapisnika):  

„3. Formiranje Kućnog savjeta  Donesena je odluka o izboru članova Kućnog savjeta, i to kako slijedi: __ (blagajnik), __, __, __ i ___.  Donošenje odluka Kućnog savjeta  Članovi Kućnog savjeta mogu donositi sve odluke bitne za održavanje stambene zgrade, a te odluke se  donose tzv. prostom većinom (obična većina glasova članova Kućnog savjeta – minimalno tri glasa za  neku odluku).  

Članovi Kućnog savjeta mogu donositi i odluke o načinu trošenja sredstava iz Fonda za održavanje stambene zgrade. Svaka odluka Kućnog savjeta mora biti postavljena na oglasnom mjestu u stambenoj zgradi najkasnije dva dana nakon donošenja odluke. U slučaju da članovi Kućnog savjeta procijene da je potrebno konzultirati i ostale stanare radi donošenja  neke odluke organizirat će skup stanara.“ Kućni savjet čini pet stanara, jedna žena i četiri muškarca.  

Navedeni Zapisnik od 26. 5. 2020. godine uredno je i na vrijeme postavljen na oglasnom mjestu u  stambenoj zgradi. Nikada nijedan stanar nije imao nikakvih primjedbi na Zapisnik niti je osporavao donesene odluke. KUĆNI SAVJET stambene zgrade na adresi Kneza Višeslava 77d u Mostaru", stoji u priopćenju.