McDONALD'S JE KRIV Zbog vrućeg McNuggeta djevojčica na sudu dobila 800.000 dolara

McDonald's,odšteta,opeklina,djevojčica
Shutterstock

Osmogodišnja djevojčica s Floride Olivia Caraballo dobila je odštetu od 800.000 dolara za opekline koje je zadobila kada su joj McDonald's Chicken McNuggets pali na nogu.

"Opasno vruć" McNugget ispekao je četverogodišnju Oliviju Caraballo 2019. dok je otvarala svoj Happy Meal u McDonald'sovom auto-thruu u Tamaracku, u blizini Fort Lauderdalea na Floridi, javlja BBC.

Njezina je obitelj tražila 15 milijuna dolara odštete. Porota je u svibnju utvrdila da je McDonald's odgovoran za ozljedu.

Još jedna porota u okrugu Broward na Floridi raspravljala je manje od dva sata u srijedu prije nego što je donijela presudu o odšteti, prema novinama Sun Sentinel.

Djevojčica je dobila 800.000 dolara odštete za ozljede, patnju i duševnu bol, što uključuje 400.000 dolara za posljednje četiri godine i 400.000 dolara za budućnost.

U priopćenju, pravni tim obitelji nazvao je odluku "značajnom".

"Zapravo sam sretna što su poslušali Olivijin glas i što je porota uspjela donijeti pravednu presudu. Sretna sam zbog toga. Iskreno, nisam imala nikakva očekivanja, tako da je ovo više nego pošteno za mene", rekla je američkim medijima majka djevojčice Philana Holmes, napomenuvši da njezina kći ima ožiljak od opekotine i želi da ga uklone.

Na sudu su odvjetnici obitelji podijelili fotografije opeklina, kao i zvuk djevojčinog vriska nakon ranjavanja. McDonald's je tvrdio da bi obitelj trebala dobiti 156.000 dolara jer je, kako su rekli, njezina bol prestala nakon što je opeklina zacijelila u tri tjedna.

"Još uvijek ide u McDonald's, još uvijek traži da ide u McDonald's, još uvijek se vozi autocestom sa svojom mamom, uzima pileće komadiće", rekla je braniteljica Jennifer Miller na sudu, izvijestio je CBS.