Kusturica urlao na Stankovića i oteo mu snimljeni materijal

Emir Kusturica
Nakon što su snimljene 22 minute intervjua, Kusturica je demonstrativno prekinuo snimanje, te se uz uvrede i pogrdne riječi obrušio na hrvatske novinare.

Povod gubljenju živaca bio je, naravno, Slobodan Milošević.

Na pitanje Aleksandra Stankovića zašto je pio viski s Miloševićem dok su po Sarajevu padale granate, Kusturica je odgovorio da mu je to tad bila obaveza (?!) jer je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu.

S obzirom da je nedavno izjavio da mu je Milošević "šekspirovski lik", zbog toga jer je supruzi Mirjani iz pritvora u Sheveningenu krišom slao ljubavne poruke, Stanković ga je pitao je li i Hitler bio takav kad je u bunkeru izmjenjivao nježnosti s Evom Braun.

Kap koja je prelila Kusturičinu čašu bilo je pitanje gdje će snimati sljedeći film. Kusturica je odgovorio da će to biti u Izraelu, pa ga je Stanković pitao ima li kakvu poruku i za izraelski narod, na što je Kusturica silom želio promijeniti ploču i pričati o "hrvatskim legionarima koji su po Hrvatskoj ubijali Srbe".

Stanković je pristao i na to tražeći da objasni svoju podršku Anti Gotovini, kojem se u Haagu sudi za rani zločin, a Kusturičin i Karajlićev No smoking orchestra i dalje pjeva "tko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu".

Tu se Kusturica potpuno pogubio vičući da se ni "Džej Leno nije tako odnosio prema njemu".

"Nećeš se ti meni frajerisati niti preko mene graditi karijeru", izderao se Kusturica i demonstrativno uzeo sav snimljeni materijal.

"To nije ništa drugo nego klasično razbojstvo, čisti lopovluk", rekao je Aleksandar Stanković za net.hr.