Izbacili ga iz knjižnice jer se ne pere i ´smrdi´

smrad knjižnica

Stuart Penman, 27-godišnji posjetitelj knjižnice u Velikoj Britaniji dobio je zabranu pristupa u istu zbog toga što - neugodno miriše. Penman je redoviti posjetitelj knjižnice Wingston u Leicesteru, te u njoj boravi svaki dan gdje se koristi računalom, no upravitelji knjižnice odlučili su da ga više u nju neće puštati sve dok ne počne brinuti o svojoj higijeni.

 

U Penmanovu obranu stala je njegova djevojka Laila Spencer, koja je izjavila kako je nepravedno to što je Stuart izbačen iz knjižnice, ali je priznala kako katkad zna imati problem s mirisom, unatoč tome što se često pere.
Penman nije priznao da ima problem s izraženim tjelesnim mirisima, ali se složio s time da s vremena na vrijeme smrdi.

- Tuširam se svakodnevno, ali shvatio sam kako moje noge zaista smrde. Živim s majkom koja puši cigarete, pa zato na njih i mirišem - kazao je Penman Telegraphu.


Neovisno o tome on smatra kako je izbačen jer se nekome nije svidio. Dodao je i kako je prije nekoliko dana bio u knjižnici, te da je sve bilo u redu, a kada se vratio u poslijepodnevnim satima upravitelj ga je pozvao na razgovor, te su njih dvoje razgovarali o higijeni. Osoblje knjižnice kazalo mu je kako bi cijenilo ukoliko bi se mogao oprati.

 

Korisnici knjižnice neprestano su se žalili


- Zaposlenica je kazala pred svima da sam izbačen jer smrdim - požalio se te objasnio kako je takav način razgovora bio sramotan.

 

Osoblje knjižnice stalo se braniti, te je rečeno kako muškarac često koristi knjižnicu, ali i kako s vremena na vrijeme zaprimaju sve veći broj pritužbi drugih korisnika koji ne mogu podnijeti smrad. Istaknuli su i kako doista nije riječ o smradu cigareta, već o onom tjelesnom. Naglasili su i kako brojni posjetitelji više ne dolaze upravo zbog njega.

 

No, u Penmanovu obranu stala je njegova djevojka Laila Spencer, koja je izjavila kako je nepravedno to što je Stuart izbačen iz knjižnice, ali je priznala kako katkad zna imati problem s mirisom, unatoč tome što se često pere.

 

javno.com