DUVANJSKO SLAVLJE U MUNCHENU Obitelj Barišić krstila osmo dijete

Obitelj Barišić
PETAR KLAPEŽ / KRŠTENJE OSMOG DJETETA U OBITELJI BARIŠIĆ

Župnik hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež predvodio je u subotu 16. rujna svečano misno slavlje u kapeli Duha Svetoga tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić, piše Hrvatska katolička mreža.

Porijeklom iz Šuice

Kumovi malenoj Sofiji su bračni par  Biljana i Florian Šibenik. Roditelji male Sofije rođeni su u Münchenu, a njihovi su roditelji 70-tih godina iz Šuice došli u München. Od njihove osmero djece pet je djevojčica i tri dječaka.

U vrijeme ekonomske nesigurnosti ova je obitelj  pokazala svoju vjeru u Boga i vjeru u život. Njihova hrabrost života danas je blagoslovljena krštenjem male Sofije.
Pored svojih redovnih poslova, Franjo i Ivana su aktivni članovi mjesne župe. Franjo je predsjednik i župskoga vijeća, dok sva djeca sudjeluju u župskim aktivnostima. U obitelji se  svaku večer moli Gospina krunica.

I roditelji potječu iz brojnih obitelji

Inače i Ivana i Franjo potječu iz brojnih obitelji, stoga vjera u život i ne čudi.  Na samom početku sv. mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici Sofiji i njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima te obredno uveo malu Sofiju u Crkvu.  U svojoj homiliji župnik je izrazio radost što je župna zajednica, ali i Katolička Crkva dobila još jednog člana.

Osvrnuvši se na naviješteno evanđelje, rekao je da krštenje istinski otvara vrata vječnog života jer se krštenjem ucjepljuje u Kristov život te tako postaje Božje dijete. “Stoga o svima nama, meni, vama roditeljima i kumovima kao i svima vama ovdje prisutnima hoće li ovo novorođeno dijete zajedno sa svom ovom brojnom djecom sutra kada odrastu u vjeri biti sretni. Svojim životom budimo im istinski svjedoci na putu odrastanja u vjeri u dobi mudrosti i znanju”, istaknuo je župnik.Na sv. Misi su ministrirala braća i sestre male Sofije sa djecom njihovih kumova obitelji Šibenik, a liturgijsko pjevanje na sv. misi predvodio je kum male Sofije Florijan Šibenik. Sretnoj obitelji Barišić, koji su u braku šesnaest godina, Gospodin je darovao Anđelu (15), Brigitu (13), Luku (12), Katarinu (10), Andriju (8), Terezu (5), Petra (4), i slavljenicu Sofiju staru 5 mjeseci.