FBI uskoro objavljuje tajne dosjee o Michaelu Jacksonu, iste one koje su htjeli prodati za deset centi po stranici

Spisi su nastali u periodu od 1993. do 2004. godine, a obuhvaćaju prijetnje i ucjenjivanja pjevača, kao i kontroverzne slučajeve navodnih zlostavljanja djece. Prva takva optužba dogodila se 1993. godine. Michaelova se osiguravajuća kuća nagodila s obitelji dječaka, a on je oslobođen svih optužbi. Drugi puta su ga za pedofiliju optužili 2003. nakon što je tijekom snimanja dokumentarnog filma "Living with Michael Jackson" izjavio da često spava s dječacima u krevetu. Dvije godine kasnije je oslobođen optužbi.

Zanimljiva priča vezana uz Jacksonove spise dogodila se u kolovozu ove godine. Tada je bloger i aktivist Michael Petrelis iz San Francisca tražio od FBI-a informacije o Michaelu Jacksonu. Nekoliko dana kasnije dobio je zanimljivo pismo iz FBI-a u kojem je pisalo da može kupiti njihov dosje o Michaelu Jacksonu. 

"Pronašli smo oko 591 stranicu koje odgovaraju vašim zahtjevima. Prvih sto stranica vam nećemo naplatiti, a ako vam pošaljemo sve stranice to će vas koštati 49 dolara", stajalo je u pismu kojeg je potpisao David Hardy, šef informacijskog odjela i menadžmenta pri FBI-u.

Osim Jacksona, Elvis Presley, Jim Morrison i Jerry Garcia su također bili pod lupom FBI-a. Knjiga i film o Johnu Lennonu "Gimme some truth: The John Lennon FBI files" nastala je na temelju tristotinjak stranica informacija o pjevaču prikupljenih 1971. i 1972. godine.

index.hr

piše. Željko