ELON MUSK ODLUČIO Žena stiže na mjesto izvršnog direktora Twittera

Linda Yaccarino
AP

Šef 'Twittera' Elon Musk rekao je da je Linda Yaccarino novi izvršni direktor 'Twittera' i ona će se fokusirati kao poslovne operacije, a on na tehnologiju i dizajn.

"Veoma sam uzbuđen što mogu da vam predstavim Lindu Yaccarino kao novog izvršnog direktora 'Twittera'", rekao je Musk.

Šef 'Twittera' je rekao da će se ona fokusirati na poslovne operacije, a on na dizajn proizvoda i nove tehnologije.

Musk je najavio da se povlači sa mjesta izvršnog direktora 'Twittera' i da će sada biti šef za tehnologije, prenosi Srna. On je rekao da će Linda Yaccarino početi raditi za oko šest tjedana.

Novoimenovani izvršni direktor 'Twittera, Linda Yaccarino, objavila je na 'Twitteru da je 'inspirirana vizijom vlasnika te kompanije, Elona Muska, da stvori svjetliju budućnost' i da je uzbuđena zbog izazova pred kojim se našla da pomogne u transformaciji platforme, prenosi Telegraf.

Bilo je to, inače, prvo javno oglašavanje Yaccarino od četvrtka, kada je Musk objelodanio da pregovara o imenovanju 'novog izvršnog direktora', podsjeća Reuters.

Otkako je kupio 'Twitter' prošle godine za iznos od 44 milijarde dolara, Musk je obavljao funkciju izvršnog direktora, a Yaccarino je do nedavno obavljala dužnost direktora sektora za reklamiranje u kompaniji Comcast Corp NBCUniversal.