Dva orgazma tjedno smanjuju rizik od smrti

Opće je poznata stvar kako je količina stresa koju proživljavate duboko povezana s time koliko često uživate u seksu. Većina ljudi kada je pod stresom ni ne razmišlja o seksu, međutim čini se kako je to totalno pogrešno. Naime, nakon stresnog tjedna najbolje opuštanje za vikend bilo bi kada biste ga započeli dugim, senzualnim vođenjem ljubavi s vašim partnerom.


- Iako stres može bitno utjecati na vaš libido, potrebno je shvatiti da je zapravo najbolji prirodni lijek za opuštanje - kazao je Tayo Irvine Hendrix, voditelj studije tijekom koje je u SAD-u ispitano preko 50 srednjovječnih žena.

Ta je studija pokazala kako seks, pa čak samo fizička privlačnost koju osjećate prema partneru, može uvelike popraviti loše raspoloženje i smanjiti stres. No, nažalost, isto se ne događa ukoliko se žena sama dovede do orgazma, odnosno koliko god bilo zadovoljavajuće, samozadovoljavanje vas neće riješiti stresa.

Seks smanjuje probleme s prostatom

- Dva ili više orgazama tjedno mogu popraviti zdravlje. To je naime pokazala studija provedena u Velikoj Britaniji koja je proučavala povezanost učestalosti orgazama sa smrtnošću muškaraca. Muškarci koji su imali redovite orgazme, pokazalo se, imali su manji rizik od smrti, nego muškarci koji to nisu imali - istaknuo je Tayo.

Međutim, dobar orgazam ne pomaže samo u borbi protiv stresa i odgađanju smrti, nego vam pomaže i pri snižavanju krvnog tlaka, omogućava miran san, smanjuje probleme koje muškarci mogu imati s prostatom i liječe migrene.

javno.com