DRUŠTVENE MREŽE Ako vam je dosadio Facebook, evo kako da deaktivirate ili obrišete profil

DRUŠTVENE MREŽE Ako vam je dosadio Facebook, evo kako da deaktivirate ili obrišete profil
Ilustracija

Na svijetu trenutno ima oko 2.8 milijarde Facebook naloga, ali to ne znači da i dalje nema onih koji su zabrinuti za svoju privatnost. Bilo da je to glavni razlog, ili ste jednostavno shvatili kako vam ova društvena mreža oduzima previše vremena, postoje načini da deaktivirate svoj Facebook nalog ili ga potpuno obrišete, ali prvo biste trebali sačuvati sve podatke koji vam mogu zatrebati.

Ovi podaci obuhvaćaju sve ono što Facebook 'zna' o vama - fotografije, poruke, arhive, objave i slično. Kako biste došli do njih, morat ćete otvoriti društvenu mrežu na računaru.

Nakon toga, odaberite menu u gornjem desnom kutu, pa onda 'Settings & privacy'-> "Settings" -> 'Your Facebook information'. Ovdje možete odabrati i točno što želite preuzeti sa interneta, pa kada vaši podaci budu spremni, Facebook će vas obavijestiti.

Kako da deaktivirate Facebook nalog

Ponovno odaberite 'Settings & privacy'-> 'Settings', a zatim 'Deactivating or deleting your Facebook account'.

Facebook će vas obavijestiti da će vaš nalog privremeno biti deaktiviran, kao i da to znači da vaše ime i fotografije neće više biti prikazani. Također, nećete moći ni da koristite Oculus prizvode, ali Messenger će vam i dalje biti dostupan.

Sve ovo možete vratiti jednostavno tako što ćete se ulogirati u svoj Facebook nalog, i nastaviti kao da se ništa nije ni dogodilo.

Kako da obrišete Facebook nalog

Na istom mjestu kao i deaktivacija, nalazi se i opcija za brisanje Facebook naloga, dakle koraci su isti: 'Settings & privacy'-> 'Settings' -> 'Deactivating or deleting your Facebook account', piše B92.

U ovom slučaju, platforma će vas obavijestiti da će vam biti obrisan i Messenger, sve poruke, kao i svi podaci koje ste dijelili putem Facebooka, kao i sve informacije u vezi sa Oculusom.