DIVOVSKA TIKVA NA PONOS Prolaznici se zaustavljaju u čudu, tikvu od 326 kilograma pomjerali bagerom

tikva

Željko Ivorek iz Šemovaca, naselja na području Općine Virje u Hrvatskoj, uzgojio je divovsku tikvu. Željko je već godinama zaluđen uzgojem ukrasnih tikvi među kojima su i divovske kraljice jeseni.

"Prvu divovsku tikvu uspješno sam uzgojio prije tri godine, a u ovoj sezoni sam stigao i do svog rekorda. Sad ispred kuće imam tikvu tešku 326 kilograma, a prijašnjih godina težina se kretala oko 220 kilograma", kaže Željko Ivorek za portal e-podravina.

tikva

Otkriva da je aktivirao i bager koji je bio zadužen za postavljanje divovske tikve na posebno postolje ispred njegove kuće.

Prolaznici se zaustavljaju

"Ovosezonski kapitalac nastao je od sjemena kanadske tikve, a i u idućoj ga planiram pomiješati sa sjemenom američke tikve. I kod nas u Hrvatskoj ima ljubitelja uzgoja divovskih tikvi i s njima sam stalno u kontaktu jer mi je želja imati plod težak barem pola tone. Stalno razmjenjujemo iskustva i svaki savjet dobro dođe. Sad planiram s njima i razmijeniti sjeme da vidim kakve će rezultate dati to križanje, kaže Željko Ivorek.

Upravo zbog divovske tikve njegova okućnica je prava atrakcija, a kako je kuća smještena tik uz državnu cestu, nerijetko se zaustavljaju usputni prolaznici koji se žele fotografirati uz tikvu.