FOTO/VIDEO  Današnji dan se poklopio s jednim važnim datumom

Današnji dan se   poklopio s jednim važnim datumom
...a u prijevodu to znači da se aktivisti i simpatizeri okupljaju na raznim lokacijama kako bi zajednički povukli koji dim.

Za one koji ne znaju, 20. travnja odabran je kao posljedica "mita" vezanog uz izraz "4/20" koji se dugi niz godina koristi kao "kodno ime" za konzumaciju ovog prilično popularnog i u Hrvatskoj još uvijek ilegalnog opijata. Kao što je spomenuto, proslava se odavno popularizirala, ali unatoč tomu podrijetlo izraza još uvijek je nepoznato.

Ustvari, to je prilično prigodno, s obzirom na to da se s redovitim korisnicima "trave" često povezuje i "kratka" pamet. Pitanje je jesu li "stoneri" stvarno zaboravili odakle je sve krenulo ili nemogućnost otkrivanja početaka sad već toliko zabavlja Ameriku da nikad ustvari niti nećemo saznati, ali činjenica je da se teorijama dotaklo neke uistinu zanimljive ideje: neki tvrde da je u pitanju broj aktivnih supstanci u marihuani, drugi da je to zbog toga što je tad vrijeme za "čaj" u Nizozemskoj, treći da priča ima veze s Hitlerovim rođendanom.

Ipak, najčešća priča o podrijetlu uključuje skupinu tinejdžera iz Kalifornije koji su se tim terminom služili kao tajnim nazivom operacije u kojoj su davne 1971. godine krenuli u potragu za napuštenim poljem kanabisa. Naime, navodno su svaki put na svoju "misiju" kretali s istog mjesta u isto vrijeme - 4 sata i 20 minuta poslijepodne. Amerikanci pokušavaju proširiti i ideju da je upravo to vrijeme dana najbolje vrijeme za konzumaciju "trave".

Kako god bilo i kako sad stvari stoje, konzumacija marihuane bit će vruća tema još godinama, s onima koji je žestoko promoviraju nasuprot onima koji joj se jednako žestoko protive. A ako ne želite ili ne možete zapaliti, proslavite 4/20 provjeravanjem ovih 10 zanimljivih činjenica o kanabisu.