Cvjetni horoskop: Kakva ste vi biljka?

Vjeruje se su osobe rođene u istoj desetici mjeseca karakterno i bihevioralno slične. Svakih deset dana, naime, dolazi do promjena energetskih tokova i one se odražavaju na ljudskom biću. Na temelju tih je spoznaja sastavljen i ovaj cvjetni horoskop, zabavite se i ponešto naučite.

1. - 10. sječnja: encian
Dobar, ali možda previše suzdržan i povučen u sebe. Ranjiv i plašljiv, ali to ga ne sprečava u ostvarenju ciljeva. Predstavnik ovoga cvijeta je marljiva osoba, koja može sve, ako hoće.

11. - 20. sječnja: čičak
Nemiran. Zadaje si mnogo više posla nego što može obaviti. Zbog nemira kojim zrači okolina često ne vidi njegove pozitivne strane, dobrotu i suosjećanje.

21. - 31. sječnja: smilje
Zagriženi estet kojemu stil mnogo znači, zato često pobuđuje pozornost okoline (katkad i zavist). Zlonamjernima ne posvećuje mnogo pozornosti i uživa u izazovinim, teškim situacijama.

1. - 10. veljače: imela
Znatiželjna, brza, spontana, sklona riziku. Žene su u mogućnosti očarati čak i one muškarce koji djeluju nedostupno. Moćniji spol je često ugodne vanjštine koja privlači ženske poglede.

11. - 19. veljače: brazenija
Naizgled bespomoćna, spremno se odupre svakome tko joj pokuša uskratiti slobodu. Potrebna joj je neovisnost. Brazenije su ustrajane i iznimno marljive.

20. - 29. veljače: mimoza
Veoma osjećajna. Opterećuje se svojim pogreškama i obično treba potporu i pohvale okoline. Mimoza je spremna žrtvovati se za druge. Rado pomaže ljudima u problemima.

1. - 10. ožujka: mak
Njegova ljepota omamljuje. Naći se u nevidljivoj mreži maka je lako, ali izvući se iz nje veoma teško. Njegov put je trnovit, ali navikao je svladati sve prepreke. Mora uvijek biti svjestan svoje veličine i nikada ne odustati.

11. - 20. ožujka: ljiljan
Lukav, tajanstven, neukrotiv. S lakoćom ljude dovede u zabludu. Na putu ostvarenja ciljeva ide mu sve od ruke i može mu se samo zavidjeti. Koliko god mu bilo teško, nikada ne odustaje.

21. - 31. ožujka: pustikara
Veoma promišljena, voli unaprijed razmisliti o svakom koraku i brzo nađe izlaz iz zapletene situacije. Dobar je i savjetnik koji zna ljudima u problemima dati razuman savjet. Teško ju je iznenaditi.

1. - 10. travnja: mangolija
Mangolija je ambiciozna. Uvijek mora biti prva i teško sluša druge, uvjerena da je uvijek u pravu. To je vođa koji potiče ljude da se bore za svoja prava.

1. - 20. travnja: hortenzija
Popularna je zbog svog karaktera, društvenosti i neuništiva optimizma. Velikodušna i darežljiva, voli se zabavljati u dobrom društvu. Pomalo je sebična, vlastite interese nije spremna žrtvovati ni po koju cijenu.

21. - 30. travnja: dalija
Često je prati sreća pa je zato navikla postizati uspjeh. Samouvjerena je, vjeruje u svoje sposobnosti i ima snažno samopoštovanje. Ponekad joj to zamuti razuman pogled na događaje i ljude.

1. - 10 svibnja: đurđica
Osjetljiva je i jako je vrijeđaju grubost i nesmotrenost okoline. Da bi bila sretna, mora se osjećati zaštićeno i treba pouzdana zaštitnika da se brine o njoj u svakom pogledu.

11. - 21. svibnja: tušt
Jako je sumnjičiv i teško je zadobiti njegovo povjerenje. Onaj kome to uspije nađe u njemu istinskog prijatelja na kojeg se može osloniti u svakom trenutku. Odan je i predan svojim uvjerenjima.

22. - 31. svibnja: kamilica
Nepredvidljiva osobnost. Kamilica je jedne strane sposobna napraviti dar-mar u tuđem životu ili pak svu svoju zaradu dati u dobrotvorne svrhe. Mora naučiti živjeti u harmoniji sa samom sobom.

1. - 11. lipnja: visibaba
Gotova svaka promjena baca je u očaj. Sigurnost i pomoć traži u domu i skladnoj obitelji, odakle crpi unutarnju snagu i put do novih, prije svega duhovnih spoznaja. Jako je društvena.

12. - 21. lipnja: tratinčica
Tratinčica je sve samo ne hrabro stvorenje. Mirne prirode i nije sklona riziku. Često djeluje kao pasivni promatrač, ali joj svejedno uspije ostvariti cilj i pronaći svoje mjesto pod suncem.

22. lipnja - 1. srpnja: tulipan
Energični, sposobni i zaljubljeni u sebe. Zbog magnetske privlačnosti veoma su popularni kod suprotnog spola. Ali pozor, za naklonost tulipana treba se aktivno i snalažljivo boriti.

sensaklub.hr