BiH bi mogla uskoro dobiti prvi suvremeni Centar za autizam

Sastanak Jasmin Imamović i predstavnici Centra za autizam
Grad Tuzla

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa suradnicima, sastao se tijekom utorka sa ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanske županije Admirom Hrustanovićem, predsjednikom Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Tuzla Mehom Salihovićem.

Povod sastanka je nastavak realizacije izgradnje Centra za autizam u Tuzli, prvog suvremenog centra u Bosni i Hercegovini koji će biti namijenjen djeci i osobama sa autizmom. Gradonačelnik Imamović i suradnici istaknuli su da će Grad Tuzla nastaviti sa podrškom u realizaciji ovog projekta, u skladu sa mogućnostima.

Predsjednik Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Meho Salihović, zahvalio se gradonačelniku i uposlenicima Gradske uprave na svesrdnoj pomoći u realizaciji izgradnje Centra za autizam, još od početne faze izgradnje, kada je Grad Tuzla osigurao zemljište, te snosio troškove vezane za urbanističko-tehničku dokumentaciju i priključke na komunalnu infrastrukturu, kao i u narednim fazama izgradnje, osiguravši dodatnu financijsku podršku.

U razgovoru sa gostima, gradonačelnik Imamović je istaknuo da se radi o važnom i lijepom projektu, čiji je osnovni cilj da se djeci i osobama sa autizmom omogući maksimalna zaštita i ugodan boravak u Centru, a koji će predstavljati jedinstven povijesni iskorak, kako za Tuzlu, tako i za širu regiju, navedeno je iz Ureda za informiranje Grada Tuzle.