Australski grad zabranio prodaju vode u bocama

voda boca, voda, zdravlje, voda, dijeta, kilogrami, dijeta, voda, voda, uvoz, čaša vode, krvni tlak, probava, voda, liječnici, život, voda, želudac, piće, zdravlje, voda, znakovi, zdravlje, voda, topla voda, zdravlje, boca, plastična boca, voda boca, voda, voda, piće, spavanje, voda, zdravlje, novinarka, voda, zdravlje, voda, odstajala , voda, zdravlje, voda, flaširana voda , voda, zdravlje

Mali australski grad postao je prvi grad na svijetu koji je zabranio prodaju vode u bocama. Stanovnici grada Bundanoona u Novom južnom Walesu složili su se da proizvodnja, transport i rješavanje plastičnih boca štete okolišu.

Ovaj je grad izglasao ovu zabranu prije tri mjeseca, a otad su diljem grada postavljeni spremnici s ohlađenom vodom. Proteklog vikenda zabrana je stupila na snagu, pa su iz svih trgovina uklonjene boce s vodom.

No, obične boce zamijenjene su plastičnim bocama predviđenim za višestruku uporabu, a koje koštaju 2 funte (oko 20 kuna). Kupci ih mogu napuniti ili u dućanu ili na jednom od spremnika na ulicama.

Iako su se trgovci bojali da će zbog ove zabrane izgubiti dosta novca, čini se da neće osjetiti gubitak. Naime, u trgovinama se i dalje prodaje voda s raznim okusima, te mineralna voda, a slogan "Bundy On Tap" (Bundy na slavinu"), već je postao popularan među mještanima.

S druge strane, gradić Bundanoon postao je popularan diljem svijeta, što će zasigurno utjecati na njegovu turističku popularnost.

vecernji list/hercegovina.info