4 razloga zašto pjenušac piti tijekom cijele godine

pjenušac, godina

1. Pomaže zdravlju srca

Pjenušava vina mogu smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara jer obiluju biljnim spojevima polifenolima snažne antioksidativne aktivnosti koja smanjuje krvni tlak.

2. Proljepšava kožu

Ugljični dioskid u pjenušcu čini kožu čvršćom, a već spomenuti polifenoli smanjuju crvenilo.

Napravite umirujuću kupku od jedne šalice mlijeka u prahu i pola šalice soli za kupanje, dodajte jednu šalicu bilo kojeg pjenušavog vina i jednu žlicu ugrijanog meda te sve zajedno promiješajte, a potom ulijte u kadu dok je punite vodom. Kad je kada puna, za dodatni užitak, posipajte nekoliko ružinih latica. Djeluju kao prirodan omekšivač koji hidratizira i daje tonus koži.

3. Popravlja raspoloženje

Pjenušac sadrži prirodne elemente u tragovima koji popravljaju raspoloženje, naravno, ako ga pijete umjereno. Kako biste pojačali pozitivan učinak pjenušca, pijte ga uz ribu.

Okus mjehurića savršeno se nadopunjuje s morskom hranom, a riba bogata omega tri masnoćama poput lososa i skuše također je vrlo zdrava i samim time podiže raspoloženje.

4. Ne deblja

U jednom decilitru pjenušca krije se osamdesetak kalorija što ga čini jednim od alkoholnih pića s najmanje kalorija, pa je tako i zdravica pjenušavim vinom - zdravija.

Izvor: zadovoljna.hr