VJENČANJE U LIVANJSKOM SELU Mate Rimac na momačku u Crnu Goru, a Katarina na djevojačko u Livno

Mate Rimac
MATIJA PRAJO - BEEP PICTURES

Njihovo poznanstvo sada je već punoljetno – prije gotovo 18 godina u rodnom Livnu upoznali su se Mate Rimac (33) i Katarina Lovrić (30) koji su upravo ondje odlučili s obitelji i prijateljima proslaviti ulazak u bračnu zajednicu.

Skromno i intimno uplovili su u bračnu luku uz tridesetak uzvanika 6. svibnja ove godine u skrivenoj Vili Dalmacija na južnim padinama Marjana, nakon sedam godina ljubavne veze. A da ona u njihovom slučaju nije krizna već prepuna ljubavi i sreće, kako privatne tako i poslovne, bilo je jasno čim su svojim brojnim prijateljima, suradnicima i obitelji poslali pozivnice za feštu desetljeća – veliko svadbeno slavlje koje će se održati zadnjeg vikenda u srpnju.

Kako doznaje Gloria, za Matu Rimca, vlasnika tvrtke Rimac grupa i ekonomisticu Katarinu Rimac, slavlja počinju nadolazećeg vikenda kada će Mate momačku večer s prijateljima slaviti u Crnoj Gori, a Katarina djevojačku večer s prijateljicama u Livnu, nakon čega kreće buran tjedan zadnjih priprema pred veliko vjenčanje. Ono će se održati u Livanjskom selu Čaić gdje će biti postavljeni svadbeni šatori koje je poduzetnik naručio iz Austrije.

Osim njihove ljubavi, slavit će se i golemi poslovni uspjeh jednog od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Rimčeva tvrtka posljednjih mjeseci bilježi za Hrvatsku gotovo nestvarne uspjehe, a predstavljanje Nevere, prvog serijskog automobila koji će se proizvoditi u Hrvatskoj - ujedno prvog hrvatskog električnog automobila te preuzimanje Bugattija samo su šlag na poduzetničkoj torti o čemu su proteklih mjeseci pisali svi svjetski mediji od kojih mu mnogi tepaju da je balkanski Elon Musk.

Veličanstven poslovni uspjeh bio je tek uvertira u ostvarenje svih snova uspješnog poduzetnika. Iako se sa svojom suprugom, također zaposlenicom Rimac grupe, zbog posla viđao tek vikendom, a njihova putovanja bila su isključivo poslovna, napokon je došlo vrijeme posvećeno samo njima u gradu u kojem je sve započelo.

Nema sumnje kako će se feštati do ranih jutarnjih sati jer morat će nadoknaditi sve ono što nisu stigli na splitskoj svadbi. Naime, ondje je zbog epidemioloških mjera ceremonija trajala samo do 22 sata, a ni stresa nije nedostajalo s obzirom na to da je Mate obavljao posljednje pripreme oko preuzimanja nove tvrtke.

"Marija Kelčec - Pester i njezin tim bili su zaduženi za organizaciju i mi se doista ni oko čega nismo morali brinuti. Jer, teško je uz dinamičan posao posvetiti se organizaciji fešte i postići da sve bude na svome mjestu. Datum smo odredili prije nekoliko mjeseci, a Mate je dva dana prije samog obreda trčao po odjeću. Kad smo pak potpisivali zapisnik kod matičara, cijelo je vrijeme bio na liniji sa suradnicima. Mislim da još ne zna ni koje sam prezime uzela", rekla je tada Katarina ekskluzivno za Gloriju.

Na svibanjskom pandemijskom, prilično netipičnom vjenčanju umjesto janjetine i pršuta imali su vegetarijanski jelovnik, mlada je umjesto vjenčanice nosila bijeli kombinezon domaćeg dizajnerskog dvojca eNVy room, a izostalo je i vjenčano prstenje. Njihovi prijatelji su pak složni kako će ovaj sretni par ovoga puta pripremiti vjenčanje kakvo i priliči njihovoj rodnoj grudi.