VINKO ĆEMERAŠ "U čitanke treba staviti pjesme dvojice velikih pjevača"

Vinko Ćemeraš
Beli Zagreb grad

Mladi glazbenik Vinko Ćemeraš gostovao je kod Barbare Grgić u podcastu Beli Zagreb Grad u kojem je progovorio o svom životu nakon The Voicea. Prisjetio se i svojih srednjoškolskih dana, bendova koje je slušao odrastajući, a otkrio je i zašto je u predaudiciji bilo sretniji nego u samom finalu The Voicea te što nas čeka na novom albumu grupe Talvi Tuuli.

“Dok sam išao u školu imao sam to neko društvo kojem sam mogao ispričati nešto o Vatrenom poljupcu ili Bijelom dugmetu, nekako smo našli zajedničke teme. Mislim da je toga danas sve manje i manje”, prisjetio se svojih srednjoškolskih dana. Nakon što je prošle godine u intervjuu za istoimeni portal Beli Zagreb Grad otkrio kako bi u čitankama volio vidjeti Azru, Bijelo dugme i EKV, sada je na tu listu dodao Đorđa Balaševića i Kemala Montena.

Podsjetimo, Vinko Ćemeraš pobjedom u popularnom showu The Voice Hrvatska krenuo je graditi teren na domaćoj glazbenoj sceni pod mentorstvom Davora Gopca. Snimke njegovih nastupa uživo koje broje milijunske preglede nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Zahvaljujući glasovima publike, Vinko Ćemeraš natjecao se i za prestižnu titulu hita godine za nagradu Cesarica. Osvojio je kipić za ožujak 2020., za svoju izvedbu pjesme “Pelin i med”.

Nedugo zatim, predstavio je publici i svoj bend Talvi Tuuli, kao i album prvijenac “Na putu”. Album je ostavio pozitivne dojmove i među publikom i među glazbenom kritikom, dosegnuo Top listu najprodavanijih domaćih izdanja, te je Vinku Ćemerašu & Talvi Tuuli priskrbio i dvije nominacije za nagradu Porin!

Naime, skupina je s albumom nominirana u kategoriji “Najbolji album rock glazbe” dok je sam bend ostvario i nominaciju u kategoriji “Novi izvođač godine”! Također, Vinko Ćemeraš je ostvario i nominacije za dvije medijski priznate nagrade, onu za “Zlatni studio” te za “Večernjakova ružu”.

Sadržaj se učitava...