VESELJE U HERCEGOVINI Ivana i Marko iz Kanade vjenčali se na rodnoj grudi svojih predaka

vjenčanje
Ljubuški portal

Ivana Alilović i Marko Pejić mladi su bračni par koji se nedavno vjenčao u župi Presvetog Srca Isusova u Studencima. Zanimljivo je da je ovaj par koji inače živi u Torontu u Kanadi, za sklapanje braka odabrao župu Studenci odakle potječu mladenkini djed i baka, Žarko i Iva Alilović, piše Ljubuški portal.

Oni su, naime, iz Ljubuškog u Kanadu otišli 1969. godine pa su i Ivanini roditelji, Branko i Karolina, rođeni u Torontu. Markovi roditelji su porijeklom iz Ružića u Grudama, a došli su u Toronto 1994. godine.

Kako su nam priopćili mladenkini djed i baka, na vjenčanje nisu došli samo sa svojom užom rodbinom, već ih je pratilo preko 250 prijatelja iz Toronta i okolice, piše Ljubuški portal.

Poslije vjenčanja doček svatova bio je u Međugorju, mjestu gdje su mnogi pronašli sreću i obraćenje.

Ovih dvoje mladih Kanađana s razlogom je odabralo Hercegovinu, a posebno ih je povezao odlazak na nedjeljnu svetu misu gdje se govori hrvatski, učenje hrvatskog jezika u školi, folklor, kolo, tamburica…

Sve ovo je doprinijelo da se za svoj najljepši dan u životu, a to je primanje sv. sakramenta ženidbe, odluče u Hercegovini.

Dodajmo i to kako su se Iva i Žarko Alilović vjenčali u župi Presvetog Srca Isusova, 12. siječnja 1969. godine, što znači da ih iduće godine očekuje 55. obljetnica braka. Ako sve bude u redu i po planu, proslavit će je u veselju sa svojim najbližima.