UOČI DANA ŽENA Feminnemke oduševile novom suradnjom

Feminem i Marija Mirković
Borna Hržina

Uoči sutrašnjeg Dana žena ujedinile su se popularne predstavnice domaće glazbe i objavile spot za poznatu pjesmu "Noćas si moje vino". U spotu Feminnemke i Marija Mirković ponosno "osvajaju" grad, a zanimljiva je to konotacija jer njihovo samopouzdanje naglašava ženstvenost i snagu.

"Spot objavljujemo na Dan žena kao poklon svakoj od nas, u ime svih naših radosti i međusobnog poštovanja koje mi žene zaslužujemo svakoga dana. Stoga kad je čuju, nek‘ ih na to podsjeća! Žene za žene na Dan žena - mislimo da ne postoji bolji dan da se ovo naše glazbeno prijateljstvo i suradnja objavi", naglasile su sve zajedno prilikom predstavljanja pjesme.

Suradnja kantautorice i gitaristice Marije Mirković s Pamelom, Nikom i Nedom bila je izvjesna i morala se dogoditi nakon višegodišnjeg prijateljstva, a konačno je došao trenutak da svoj zajednički rad predstave i gledateljima.

Sadržaj se učitava...

"Bilo nam je užitak surađivati s našom dragom Makicom koja nam je iz kolegice prerasla u prijateljicu, zato ne lažemo kad kažemo da smo se jako veselile ovoj pjesmi. Na snimanju spota sve je toliko glatko teklo pod palicom naše Sandre Mihaljević, koja je kao i obično, imala točnu viziju slike za ton. Zato je sve ličilo na jedno veliko ugodno druženje", simpatično su Feminnemke objasnile suradnju za Jutarnji.

Dame su u spotu kroz Zagreb nosile stil koji izgleda kao sa svjetskih modnih pista, a neke scene su zahtijevale i dosta hrabrosti. Spot je režirala Sandra Mihaljević s kojom i Marija i Feminemmke surađuju već dugi niz godina, a to očito vrlo dobro funkcionira ako je suditi po ovome, ali i po svim prethodnim spotovima. Pjesma ima dosta ženstven i čak pomalo boemski prizvuk, a pjevačice su se u spotu dobro uživjele u tu ulogu.

"Sama suradnja je proizašla iz druženja i mogu reći da sam se predobro zabavljala na snimanju spota. Najdraža scena mi je kada Neda leži na pješačkom prelazu na najprometnijoj cesti u gradu, ljudi prolaze i gledaju u čudu, a redateljica juri i pokušava snimiti sve što treba dok traje zeleno svjetlo za pješake. Super smo se zabavljale i na snimanju i u studiju i drago mi je što sam upoznala i što sam se zbližila s ovim talentiranim i divnim ženama", podijelila je Marija svoje iskustvo.

Autori pjesme su Branimir Mihaljević koji je napisao glazbu i aranžman te Nenad Ninčević koji je napisao tekst. Zasluge za aranžman idu i talentiranom Marku Mihaljeviću, a ova suradnja obilježava još jednu sjajnu crticu u višegodišnjoj suradnji svih uključenih u ovaj projekt.

Marija je nedavno uživo predstavila publici dva albuma odjednom. Album obrada pod nazivom "I to sam ja" te autorski album "Ja sam Marija" na kojem je baš pjesma "Noćas si moje vino" pokupila odlične komentare.