UMRLA SINEAD O'CONNOR U 56-oj godini preminula poznata irska pjevačica

Sinead O'Connor,umrla,Engleska

Sinead O'Connor umrla je u 56. godini, objavio je Daily Mail.  Irska pjevačica postala je svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme "Nothing Compares 2 U". 

Glazbenica, koja je promijenila ime u Shuhada' Sadaqat 2018. kada je prešla na islam, rekla je tada da je islam 'svjetlo njezina života'. - Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada – napisala je pjevačica. Podsjetimo, Irkinja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

O'Connor je rođena u problematičnoj obitelji u Dublinu 8. prosinca 1966. godine. Jedno je od petero djece Jacka i Marie O'Connor. Jack i Marie, koji su vrlo rano ušli u brak, vodili su problematičnu vezu, što je rezultiralo prekidom kad je O'Connor imala samo 8 godina. Troje starije djece otišlo je živjeti s majkom, gdje su, kako O'Connor tvrdi, bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju. Kasnije je glazbenica tvrdila da je počela imati problema s mentalnim zdravljem jer ju je majka osim fizički i seksualno zlostavljala dok je bila dijete.