FOTO  Stallone, Willis i Schwarzenegger zajedno u filmu

Tri najveća junaka akcijskog žanra Sylvester Stalone, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger udružit će mišiće u filmu "The Expendables" koji u kina stiže 2010. godine, najavio je Stalone koji će ga i režirati.

Za svoj novi filmski uradak, priču o grupi plaćenika koji odlaze u Južnu Ameriku kako bi svrgnuli diktatora, Sly je angažirao i snagatore Jasona Stathama, Jeta Lia, Mickeya Rourkea Arnold, Bruce i ja po prvi put ćemo raditi zajedno, negdje za dva tjedna, pa sam morao opet pustiti bradu kako bih bio spreman za snimanje u Los Angelesu. Jako je teško okupiti nas sve na jednom mjestu u isto vrijeme. Gotovo je nemoguće staviti sva ta ega u istu sobu - našalio se 63-godišnji glumac na konferenciji za novinare na filmskom festivalu u Veneciji gdje je primio specijalnu nagradu.

Zvijezda filmskih serijala „Rocky" i „Rambo" istaknula je kako želi napraviti film po uzoru na nekadašnje „akciće" gdje nije bilo kumpjuterski generiranih specijalnih efekata koji su danas uobičajeni u tom žanru.

- Želim snimiti film koji govori više o čovjeku i raditi ono što smo radili na filmu osamdesetih i devedesetih u kojima je bilo više prave, čiste akcije, bez specijalnih efekata. Ideja je bila da nađemo glumce koji inače nikad ne bi radili zajedno. Tako smo dobili tim iz snova - kaže Stalone koji nije propustio otkriti i neke detalje o petom nastavku Ramba kojeg također priprema.

- Ne želim se stalno ponavljati i snimati filmove o ratu. To je psihološki film o borbi između profinjenog i primitivnog čovjeka. Priča je ustvari vrlo moguća i u stvarnosti, s obzirom na kloniranje i istraživanje matičnih stanica, da neki eksperiment ne uspije i izmakne kontroli - otkrio je Stalone koji se nada da će u budućnosti više režirati filmove u kojima neće i glumiti.

Vecernji list