SLAVNI NOGOMETAŠ ‘Pravi’ Ronaldo u 47. godini postao katolik

Ronaldo krštenje
Instagram

Slavni brazilski nogometaš Ronaldo Luís Nazario da Lima, poznatiji kao „originalni“ Ronaldo, u svojoj je 47. godini primio krštenje u katoličkoj crkvi u Brazilu.

Nakon obreda u crkvi svetog Josipa u São Paulu, Ronaldo je podijelio svoje iskustvo putem društvenih mreža, ističući važnost ovog značajnog životnog trenutka. “Danas je vrlo poseban dan. Krstili su me!”, prenosi Bitno.net.

“Kršćanska je vjera uvijek bila temeljni dio mog života, od malih nogu, iako dosad nisam bio kršten. Sa sakramentom se osjećam istinski obnovljen kao dijete Božje, na nov, svjesniji i dublji način”, napisala je brazilska zvijezda na svom Instagram profilu na kojem ga prati oko 30 milijuna ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ronaldo je u svojoj poruci obnovio svoju oduku da će “svojom slobodnom voljom slijedi put dobra, vjerujući u Isusovu ljubav.”

Nogometna legenda se na tom važnom trenutku zahvalila svećenicima crkve svetog Josipa Fábiu de Melu i Dom Oswaldu te svojim kumovima.

U lipnju prošle godine Ronaldo je napravio korak prema katoličkoj vjeri ispunivši obećanje da će biciklom proći Camino. U osvrtu na svoj hodočasnički put Brazilac je, između ostaloga, kazao: “Kakvo nevjerojatno iskustvo! Camino je jako težak, ali bila su to četiri nevjerojatna dana, osjećam se umorno i bolno […], ali vrijedilo je. Katedrala i Camino su prekrasni.”