SIN JU JE OBRADOVAO "Izgubila sam živaca za dva života, ali..."

Marijana Mikulić
Instagram

Hrvatska glumica Marijana Mikulić redovito sa svojim fanovima dijeli poneki detalj iz obiteljskog života pri čemu ih često nasmije svojim duhovitim komentarima.

Nedavno je tako pokazala kako je izgledalo obiteljsko fotografiranje koje je odradila fotografkinja Dijana Kuštre/Bundle of Joy i koje nije prošlo sasvim po planu.

'Došli mi na obiteljski session. Mali juri okolo. Ova dvojica se tuku. Rek'o: 'Prije nego razvale studio - slikaj ti nas dvoje. Njih tko šljivi!'. I tako nastadoše prve fotografije obiteljskog sessiona na kojem se nas dvoje nismo svađali nego ljubili. Nije do nas, vidim. Djeca, djeca su problem', napisala je Marijana u opisu fotografija na kojima je zagrljena pozirala sa suprugom.

No, glumica progovara i ozbiljnijim temama, a prije nekoliko dana se pojavila na prosvjedu roditelja s djecom s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, koji je, u organizaciji Udruge Sjena, održan na Markovom trgu u Zagrebu. Za Story.hr je već ranije progovorila o poteškoćama u razvoju s kojima se suočava njen najmlađi sinčić Jakov.

'Jaki je bio dijete rođeno u terminu, iz uredne trudnoće, sve je teklo manje-više normalno do nekih 18 mjeseci - kada sam primijetila da se počeo zatvarati. Znao je već stvari tipa 'taši tanana', oponašanje glasanja nekih životinja i slično. Sve je samo stalo, a on je prestao uspostavljati kontakt očima, osim povremeno sa mnom. Tražila sam pedijatra uputnicu prvo za Suvag jer sama nisam znala otkud bih krenula, a pedijatar nije baš bio široke ruke sa savjetima. Pa sam kopala sama. Dok smo došli na red za preglede, zatim mjeseci čekanja za terapiju zbog ogromnih listi - išli smo privatno. Jakijeva dijagnoza od početka je nespecificirani poremećaj u razvoju govora i razumijevanja, a za procjenu tzv. ADOS testom za spektar je bilo rano. Rekli su nam tek između treće i pete godine. Pa je sada na listi čekanja za tu procjenu na ERF', objasnila nam je Marijana tada.

O sinčiću Marijana često piše i uvijek se radosno pohvali svakim napretkom kod svog mališana, a sad je objavila nekoliko njegovih fotografija s obiteljskog zimovanja u Švedskoj.

Marijana Mikulić

Mali Jakov se na fotografijama igra u snijegu i pozira za fotografije, a Marijana je napisala i emotivnu objavu, piše magazin Story.

 'Jučer šaljem prijateljici fotku a ona će, između ostalog 'pa on gleda ful u kameru, on se smije'. Puno smo mi bitki dobili, ali još puno puno toga nas tek čeka! Želim nam ljube moja da srušimo sve barijere, da pomičemo granice, ma svjetove da pomaknemo! Izgubila sam snage i živaca za dva života, ali kada god sam mislila da ne mogu dalje ustala sam ko feniks! I opet ću i opet', poručila je.

'Ti si naš svemirac koji je došao pokazati nam da možemo puno više nego mislimo’, zaključila je glumica.