VIDEO  ZVIJEZDE Četiri i pol minute snažnih emocija Nene Belana

Neno Belan Splitski festival 2021
Ivo Čagalj

Nakon što je prošle godine osvojio prvu nagradu publike pjesmom 'Čarobna stvar', Neno Belan je i ove godine na tronu Splitskog festivala s pjesmom 'Zvijezde', ali ovaj put dobivši prvu nagradu za najbolju pjesmu od strane ocjenjivačkog žirija.

"Velika je čast biti čak dvije godine za redom biti na tronu legendarnog Splitskog festivala, prošle godine po glasovima publike, a ove po ocjeni stručnog suda. Posebnu draž svemu daje i činjenica da je Split moj rodni grad, i svakako je veoma specifičan i poseban osjećaj popeti se na pozornicu upravo u tom gradu. 

Pjesmu 'Zvijezde' napravio sam u kolaboraciji sa svojim prijateljem i kolegom, Bračaninom Josipom Radićem, i to je 4 i pol minute čistih snažnih emocija koje na jedan topli način pričaju o rastanku ljubavnog para i donose snažan osjećaj sjete i nostalgije za nekim lijepim i veličanstvenim glazbenim vremenima", kaže Neno.

Sadržaj se učitava...

'Zvijezde' su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana koju je Belan izveo na splitskim Prokurativama proteklog vikenda i osvojio prvu nagradu stručnog žirija. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu 'Balade 2 - Lito umire', nastavku legendarnog kompilacijskog albuma 'Đavola' iz 1989. godine - 'Balade - Kad se nađem u predjelu noći', priopćeno je iz Dallas recordsa. 

Na spotu je radila provjerena ekipa suradnika; Ana Tonković Dolenčić potpisuje scenarij, režiju, montažu i snimanje Igor Ivanović, a glavne uloge ovaj put su pripale Iskri Jirsak i Adamu Skendžiću.