Željko Samardžić progovorio o borbi s bolešću

Željko Samardžić
Kurir

Pjevač Željko Samardžić progovorio je o tome kako je pandemija utjecala na njegove angažmane, ali i kako se nosi sa njoj s obzirom na to da već duže vrijeme boluje od bolesti štitne žlijezde.

S obzirom na to da koronavirus ne jenjava, opće je poznato da je glazbena branša možda ponajviše pogođena ovom pandemijom. Na pitanje kako se sa tim bori, Samardžić kaže:

"Ja sam na vrijeme razmišljao o razdoblju kada će mi godine sve manje dozvoljavati pjevanje, to vrijeme se poklopilo sa pandemijom. Od listopada mjeseca sam umirovljenik, imam svoju mirovinu koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohtjeve. 

Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželio. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, glazbenici, ljudi koji se bave rasvjetom, kablovima... Velika mi je radost kad im javljam za koncert, vjerujem da ih ta vijest često obraduje više nego mene", naveo je pjevač, a prenosi B92.

Pandemija je također utjecala i na njegovu obitelj na zdravstvenom planu, jer su se pojedini članovi zarazili.

"Razboljeli su se unuci, pa kćerke i zetovi. Bili su u karanteni 14 dana i hvala Bogu prošli su bez težih tegoba. Maja i ja malo više vodimo računa te smo u redu. Činimo kako se mora. Velika je tuga za onima koji su nas zauvijek napustili", kaže Samardžić koji se godinama bori sa oboljenjem štitne žlijezde.

"Dobro sam sada, već duže razdoblje imam taj problem sa štitnom žlijezdom. Redovno pijem terapiju i zato je sve pod kontrolom. Trudim se da živim zdrav život, da što više budem na svježem zraku, pa mi ne otežava svakodnevnicu. Prilagođavam se generalno kako godinama, tako i vremenu u kom živimo. Nažalost korona nam baš ne ide u prilog", ističe Željko koji ovih dana ima razlog i za slavlje jer se bliži trenutak kada će dobiti četvrto unuče.