Željko Joksimović kaže da svi njegovi albumi pomjeraju granice

Zeljko Joksimovic na Pecari
Zeljko Joksimovic na Pecari
... dvijetisućitih pjevao pop-folk hitove "Telo vreteno", "Sedam dana", "Varnice", "Rintam", da bi kasnije njegov zvuk polako gubio folk prizvuk. Uslijedili su "Leđa o leđa", "Lud i ponosan", "Ljubavi", a kantautor iz Valjeva mijenjanje glazbenog pravca objašnjava kao napredak.

- Napredak. Svaka nova pjesma i svaki novi album pomjerao je granicu. To je moj neprestani zadatak. Što je moj cilj? Glazba je moj život i ljubav, i koristim je da bih povezao ljude, da bi oni uživali dok je slušaju, da bi je voljeli, pamtili, da bi pjesme trajale. To možete da postignete samo ako beskrajno volite ono što radite i ako neprestano pomjerate svoje granice. Moja glazba danas ne zvuči isto kao prije 15 godina, ali ni ja nisam isti čovjek. Promijenio sam se, sazrio, naučio. I učim, i dalje se sve to prožima u mojim pjesmama, - kazao je Joksmimović za Azru.

- Jedan dio našeg rada je stvaralački, a drugi se tiče načina na koji ćemo prezentirati ono što radimo. Želim da svaki nastup protekne savršeno, da bude još bolji od prethodnog, da publika bude zadovoljna, da produkcijski uvijek podignemo nivo, da ton bude besprijekoran. Zato se trudim da radim s vrhunskim profesionalcima, te da smo maksimalno posvećeni onom što radimo, i da u sve utkamo ljubav i emociju, jer jedino tako možemo uspješno da se bavimo ovim poslom, - dodao je on.