FOTO  Željka Bošnjak i plesni studio B-Dance nastupaju na Melodijama Mostara 2013

Jedna od dama koja tradicionalno nastupa na ovom festivalu je i mostarska glazbenica Željka Bošnjak koja se ove godine predstavlja s pjesmom „S tobom mogu sve". Željka je uglazbila stihove autorice Slađane Anđelić, a za aranžman se pobrinuo Vedran Tomičić.

„Moram priznati da će mi biti istinsko zadovoljstvo ponovno zapjevati na mostarskom festivalu na kojem sam napravila svoje prve glazbene korake. Ove se godine, po prvi put, predstavljam publici u malo drugačijem glazbenom izričaju. Naime, radi se o jednoj pop-rock pjesmi sa izuzetno pozitivnim tekstom", ističe Željka te otkriva da priprema i originalnu koreografiju koju potpisuje Boris Zovko.

To i ne iznenađuje, budući da je upravo ona osnivačica i predsjednica plesnog studija B-Dance uz čiju pratnju i nastupa. Zanimljivo je istaknuti, da se ova glazbenica na festivalu pojavljuje ne samo kao izvođač, nego i kao koreografkinja i autorica glazbe za skladbu „Glazba će reći mnogo više" koju će, dan kasnije, na Malim melodijama Mostara izvesti vokalno-plesna grupa B-Stars koju vodi u sklopu PS B-Dance.

Radi se o grupi koju čini deset djevojčica uzrasta od 8.-11. godina koja je prvi javni nastup imala prošle godine na jednom festivalu u Sarajevu. „Grupa je zamišljena na način da se glazbeni program ostvaruje njegujući dječju glazbenu i scensku kreativnost, glazbenu pedagogiju te popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples" otkriva Željka te ističe da je sretna što je na skladbi za dječji festival imala priliku surađivati prvenstveno sa svojim prijateljima, a onda i suradnicima Vesnom Jelić i Dadom Pandžom.

Osim vokalno-plesne grupe u subotu, 6. travnja nastupit će još nekoliko članica plesnog studija B-Dance, a njihovi će nastupi biti popraćeni zanimljivo osmišljenim koreografijama koje su marljivo pripremali zadnjih tjedana. Stoga, ne propustite ove glazbene događaje koji vas očekuju tijekom vikenda koji je pred nama.