VIDEO  Zanimljiva pjesma izvođača pod nazivom 'Mitsko Biće'

Mitsko biće i Kineski restoran

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa 'Mitsko Biće' predstavlja već peti singl sa predstojećeg kolaborativnog EP izdanja. On je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom 'Mitsko Biće'. 

Kao predgrupa je svirao 'Velikom preziru' u klubu 'Drugstore' prošle godine. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za glazbu, spotove, ali i dokumentarni film, navodi se iz izdavačke kuće 'Kontra'.

Sadržaj se učitava...

Koautor i ove numere 'Sa tobom' sa zajedničkog EP izdanja, 'Tužne pesme u slatko kiselom sosu', je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smjeru, a poslije upisao Fakultet primjenjenih umjetnosti u Beogradu. 

Od malih nogu je težio ka vizualnim umjetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno glazbom. Projekat 'Kineski Restoran' osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom mladog hardcore benda 'Neven'. "Volim da crtam i nemam život", rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi. Produkciju numere je radio Andrej Mladenović, a Boris Milanović aranžman.

Režiju spota potpisuje sam Jovan Ilić, dok je direktor fotografije bio Miloš Radovanović. Spot za pjesmu 'Sa tobom' 'Mitskog Bića' i 'Kineskog restorana' prikazuje svijet jednog mladog mitskog bića koje se suočava sa raznim iskušenjima. Uz pratnju svog malog puža ovo mitsko biće prolazi kroz sve ove prepreke.