Zahvaljujući dobrim dijelom Međugorju slavni škotski glumac postao humanitarac

Jedna od trenutno najvećih Hollywoodskih zvijezda, Gerard Butler, (poznat iz filmova "300″, Pad Olimpa, Igrač, P.S. Volim te, i drugih. ) već nekoliko godina financijski i na druge načine podržava kršćansku organizaciju za pomoć siromašnima u zemljama trećeg svijeta, "Mary's Meals".

Škot Butler rekao je da je na to bio potaknut kada je prije nekoliko godina pogledao video o radu ove organizacije u Africi, što ga je, kako kaže, dirnulo do suza. Kazao je također da je htio obradovati svoju majku koja je uzorna katolkinja. Butler je nakon toga zajedno s jednim od utemeljitelja "Mary's Meals", Magnusom McFarlane-Barrowom boravio u Liberiji. U toj zemlji se ova organizacija brine za preko 100 000 djece, kojima svakodnevno priprema dnevni obrok u školi. Butler je pomagao u spremanju obroka, utovaranju vreća s rižom u kamione, boravio je u školi s djecom koja su većinom siročad, razgovarao s njima i igrao nogomet.

Kasnije je izjavio da ga je to putovanje u Afriku promijenilo i da želi potaći svoje imućne kolege u Hollywoodu da "odriješe novčanike" i da daruju ovu organizaciju.
"Svaki obrok koji mi darujemo toj djeci je čin ljubavi prema bližnjem, koji nalazi puta do srca djece" - rekao je Butler.

"Mary's Meals" osnovali su Škot Magnus McFarlane-Barrow i britanski biznismen Tony Smith. Smith je prije više godina bio na hodočašću u Međugorju. Boravak u Međugorju ga je i potakao da osnuje ovu organizaciju. Zato su je nazvali "Mary's Meals" (u prijevodu, Marijini obroci).

croative.net