Zadnji plamen nade sa olimpijade tinja kaže AL N u novoj pjesmi "Vučko Ma Fren"

Alen Nurkić
hercegovina.info

Glazbenik Alen Nurkić, umjetničkog imena ALN je objavio pjesmu "Vučko Ma Fren" nakon što je bila 36 godišnjica od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu.

"Vučko nas ponovo poziva na marš uspomena, o čemu govori i pjesma "Vučko Ma Fren". Taoci smo sjećanja na Vučka, on je više od maskote koja nikad neće izblijediti. Iskreno, Vučko se bolje drži nego mi. Neka svako za sebe odluči da li se od uspomena može živjeti", rekao je Alen.

Sadržaj se učitava...

Kaže kako je "My friend, where you from"? neizbježno pitanje na putovanjima koje govori o kategorizaciji i paternu ponašanja nacije da bi se nešto prodalo ili pak učinilo prijateljski, ali vrlo je jasno da je ustvari motiv tome neki interes ili dobit. Uglavnom smaranje, zaključuje.

"Ova pustolovina je jedna u nizu neprocjenjivih iskustava putovanja i vizuelne produkcije dva različita svijeta i tematike o sanjarenju, uspomenama i stereotipnoj kategorizaciji iz Južne Koreje, Hong Kong-a, Kine i Bosne i Hercegovine", objašnjava ovaj glazbenik.

Alen u svojim pjesmama piše zanimljive tekstove u skladu sa društvom, te je tako prije ove pjesme obradio temu bosanskohercegovačkog sindroma dolaska u goste s kesom. Kaže da neke stvari radimo radi reda kao što je dolazak s kesom u goste ili isti izbijegavamo jer razmišljamo šta će netko reći ako ne dođem s kesom.