ZADNJE ĆUBIJEVE RIJEČI Reci mom Marinu da čuva mamu, baku, brata

ZADNJE ĆUBIJEVE RIJEČI Reci mom Marinu da čuva mamu, baku, brata

U posljednjim trenucima uz legendarnog Damira Mihanovića Ćubija je bio njegov veliki prijatelj i potpora u teškim danima Giovanni Kovačević.

Netom prije smrti, koji sat prije zadnjeg udaha, ispričao nam je Giovanni, da je imao je dojam kako se Ćubiju naglo vratila snaga. Počeo je opet pričati, pitao je gdje mu je žena, sinovi, mama.

- A onda mi je šapćući rekao, kao da je znao da je kraj, da mu čuvam njegove, da ih pazim, da mu budem kraj sinova, da bdijem nad njima. Rekao mi je da mu kažem sinu Marinu, starijem, da čuva mamu, baku i brata. Meni je kazao da budem tu kada im bude trebao neko blizak. Rekao mi je, budi uz njih. Čuvaj mi ih. Pitao me da mu dam ruku. Uhvatio sam ga za ruku. Zagrlio sam ga. Rekao mi je - spava mi se. Spustio je glavu. I umro. Moj mi je prijatelj umro na rukama. Teško mi je - rekao je Giovanni.

Sve se dogodilo strašno brzo. - Išli smo na snimanje na Novu TV 30. studenog lanjske godine, evo prije mjesec i pol dana. Pozlilo mu je i završili smo tu noć u KB Sestara milosrdnica. Tu se otkrila zloćudna bolest. U Splitu se trebala nastaviti terapija. Zadnjih dana nije mogao pričati, imao je jaku kompresiju u plućima, gušilo ga je. Bio je jako slab. Teško je prihvatiti kada ti ode dragi čovjek, netko tvoj. I još kada ti umre na rukama – veli Giovanni.

Nije dugo trebalo da se ova vijest proširi Splitom, Hrvatskom. Telefoni, mobiteli nisu prestali zvoniti. Ćubi je bio dobri duh hrvatske estrade, veliki humanitarac, čovjek inteligentnih šala, brze reakcije, uvijek spreman na lucidan, oštrouman komentar. Bio je zabavljač, showman, prijatelj. Bio je i član nogometnog Split Stars tima, estradne sportske ekipe. Upravo se ona, čuli smo u tajnosti prije nekoliko dana, trebala sastati početkom siječnja. I na humanitarno–nogometnom događanju odigrati utakmicu s koje su sredstva trebala biti predana Ćubiju, kao pripomoć prijatelja mu u ovim teškim trenucima.

Ali igra života je varljiva, i umjesto humanitarnog događanja dogodit će se upravo ono što se najmanje očekivalo, posljednji pozdrav dragom čovjeku. Kako neslužbeno saznajemo brojni njegovi prijatelji odmah su se spontano počeli javljati jedni drugima, HGU-u.

- Vidjet ćemo sve ovih dana, još se ne zna kada će biti sahrana, što ćemo napraviti. Vijest je došla naglo, dotukla nas je. Nismo je očekivali, nitko nije očekivao takav kraj. Bili smo svi u dubokoj vjeri kako će sve ovo proći s još jednom velikom Ćubijevom doskočicom, sa smijehom. U još jednoj njegovoj glumačkoj epizodi. Sto posto smo vjerovali kako će kemoterapija donijeti rezultate. Nestao je u mjesec i pol dana od početka bolesti – ne krije tugu Giovanni.

Hercegovački pjevač Mate Bulić objavom na društvenim mrežama u srijedu se oprostio od svog prijatelja, hrvatskog glumca i zabavljača, Damira Mihanovića - Ćubija.
Pjevač je obećao da će manifestacija 'Blatničke note dobrote', koju Mate inače organizira u svojoj rodnoj Blatnici, uvijek ostati u sjećanju na Ćubija. ''Toliko puta smo se smijali zbog tebe, a danas si nas dragi prijatelju po prvi puta ujedinio u nečem čemu se nismo nadali - u neizmjernoj tuzi. Ne mogu ti reci zbogom jer ti ćeš ostati s nama u svakom smijehu i u svakoj zabavi'', naveo je pjevač na društvenim mrežama.

Damir Mihanović Ćubi nas je napustio na prvi dan nove nam godine. Pamtit će ga se kao čovjeka koji je znao šalom nasmijati ljude, a to nije baš lagan posao. I kao čovjeka kojeg su ljudi voljeli.

Jutarnji list