VIDEO  Za vrele ljetne dane stiže glazbeno morsko osvježenje

Deni Kožić morska

Nakon zadnjeg objavljenog singla 'Sanjanje', zagrebački kantautor Deni Kožić objavio je novi singl pravog ljetnog naziva 'Morska'. Deni potpisuje tekst i glazbu, a s njim su na pjesmi surađivala brojna priznata glazbena imena među kojima je i Tin Ostreš koji je zaslužan za aranžman i produkciju pjesme. 

"Sve je započelo na moru kad sam pjesmu odsvirao Anti Jeličiću, talentiranom jazz pianisti i kompozitoru iz Biograda na moru. Ante je svojom piano linijom stvorio tu divnu morsku atmosferu, a nakon toga pjesma je došla u ruke Tinu Ostrešu, aranžeru i producentu. Tin je i ovaj put okupio sjajnu ekipu glazbenika, a pored snimanja, miksanja i produciranja, odsvirao je perkusije i bubnjeve. 

Želio bih se još jednom zahvaliti super ekipi glazbenika: Ivanu Arnoldu, Darku Vlahoviću, Igoru Pavlici, Mladenu Iliću Mlacki i Mirni Brdovčak. Na kraju, mastering za pjesmu još je jednom besprijekorno napravio Ivan Božanić", rekao je Deni o svojoj novoj pjesmi 'Morska', stoji u priopćenju Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Za Denija je nova pjesma Oda moru i nosi posebno značenje: "Pjesma 'Morska' moja je Oda moru. Svatko tko je imao prilike jedriti i ploviti mogao se uvjeriti u taj nevjerojatni svijet boja, mirisa i zvukova. Moja privilegija je što su troje mojih frendova kapetani i skiperi - Robbie Šangulin iz Biograda na moru, Žac Rajković moj zapruđanski frend i Grga iz Zaprešića. 

S njima bih uvijek iznova otkrivao kakav je to osjećaj jedriti, ploviti bez zvuka, bez motora i mirisa nafte. Promatrati ljepotu modrog Jadranskog mora kad se napokon udaljite od obale i zavirite među uvale i otoke. Želio sam taj osjećaj pretočiti u pjesmu. Bossa nova groove došao je sam po sebi kao i tekst koji sam napisao upravo na moru".