VIDEO  VOLITE LI JUGO? Klapa Cambi i Neno Belan poslali glazbenu poruku

Neno Belan i klapa Cambi

Pjesma 'Ne volin jugo', koju je ljetos na 23. Večerima dalmatinske šansone Neno Belan izveo s vokalnim sastavom CAMBI, i za koju je prvi put u karijeri u Šibeniku osvojio prvu nagradu ocjenjivačkog suda, ispričana je i vizualno.

Redatelj spota Matko Petrić priču za ovu bluzersku pjesmu smjestio je na otok Biševo i u mali dalmatinski gradić Omiš, a različitim je tehnikama te lokacije prilagodio sjetnom, kišnom ugođaju i ubacivanjem starih Belanovih snimki, spojio prošlost i sadašnjost, priopćeno je iz Dallas recordsa.

Kako nam je Neno ispričao, njegov kolega i prijatelj Jurica Pađen o spotu oduševljeno kaže: "Vrh estetike u atmosferi impresionizma".

Sadržaj se učitava...

"Neno i ja smo započeli priču o spotu početkom ljeta. Njegova ideja je bila povezati mladog i sada nešto manje mladog Belana. Moja prva zamisao je bila poprilično drugačija od finalnog rezultata. Kako smo se tijekom ljeta dosta susretali i planirali snimanje, tako se nekako i sama ideja mijenjala i prilagođavala novim lokacijama koje smo odabrali. Snimanje na Biševu je bilo po vrućini i bonaci, a u Omišu nas je napuhalo, kako i treba za spot o jugu. Meni kao Komižaninu jugo je posebno inspirativno i nije mi bilo teško 'uroniti' u atmosferu pjesme. Dosta sam radio na spotu i nekako sam baš zadovoljan rezultatom", ispričao je Matko Perić.

Minimalizam, izuzeće kolora, priroda i cijela okolina uz nekolicinu aktera, utjecali su na jačinu bluesa kojeg Boris Hrepić Hrepa interpretira na usnoj harmonici. Truba u koju puše Šime Glavina atmosferu dodatno podiže i savršeno se isprepliće s ostatkom Belanovih, još jednom iznimnih aranžmana.

Glumačka postava koju čine Neno Belan, vokalni sastav CAMBI, Boris Hrepić Hrepa i Šime Glavina, odlično su se uživjeli u bluzersku priču kojom se prebacujemo u atmosferu posebnog jadranskog 'state of mind'.