VIDEO  VJENČANJE O KOJEM SE PRIČA Tisuću uzvanika dočekalo je prase od pola tone i torta od 19 katova

vjenčanje svadba
Screenshot/Youtube

O vjenčanju srpskog para, Jovane i Nikole, bruje svi regionalni mediji. Tisuću uzvanika i torta od 19 katova tek su mali dio svadbenog spektakla koji su priredili u Šumadiji.

28-godišnji mladoženja inače radi na Fakultetu veterinarske medicine kao asistent na katedri za anatomiju, a mlada, s kojom ga je tijekom lockdowna povezao internet, djelatnica je osiguravajuće kuće.

Kako piše blic, po starom i poznatom običaju, mladoženja je prvi pucao u jabuku, mladu je "prodavala" sestra, a poštovao se i davno zaboravljeni običaj - kupovina pijetla, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svekrva je iznijela kolač i, prolazeći pored okupljenih svatova, donijela zlato za mladu, opisao je RTS atmosferu u jednoj od epizoda svoje serije “Svadba iz mog kraja."

Mladoženja je, uz sve ostale bogate mesne đakonije, sa svoje farme pripremio svinju tešku više od 450 kilograma. Mladenka je naručila tortu na 19 katova.
Djever je mladoženji darovao cipele u koje je stavio novčanice da ga ne žuljaju. Pišu da se šator od fešte tresao dva dana...

O svemu svjedoči video: