VIDEO  Berlusconi zabranio reklamu s lezbijkama

Reklama od 30 sekundi počinje scenom na partiju gdje dvije žene razmjenjuju poglede, zatim odlaze u sobu, jedna veže drugu i stavlja joj povez preko očiju, da bi joj zatim ukrala krpice i autić. New Twingo Miss Sixty, It's a Girl Thing, poručuje nam naslov na kraja. Izgleda da se premijeru nije svidjelo što cure nisu išle do kraja.

Naime, reklamu je snimila talijanska firma Publicis, čiji je glasnogovornik izjavio:'Htjeli smo snimiti reklamu koja je originalna, ugodna, a da u isto vrijeme nije vulgarna te vjerujemo da smo u tome uspjeli. Lukavo je to što mislite da ide u jednom smjeru, a zapravo ide u sasvim drugom. To je super, zar ne?'

Ne. Mediaset, medijski konglomerat u vlasništvu razuzdanog premijera, kao i državna televizija RAI, zabranili su emitiranje reklame, a Sky je jedina kuća koja je preuzela rizik lezbijskog zavođenja i odlučila je prikazivati.

Sve to razljutilo je gay skupine u Italiji, a dvije lezbijke postale su tema debata na forumima, pri čemu jedni razočarano izjavljuju da su 'očekivali nešto više kinky', drugi tvrde da 'vrijeđa lezbijke', a treći da je 'ugodna promjena'.

Renault Twingo Miss Sixty
Moramo priznati kako pomalo zastrašujuće djeluje ideja da će se žene pretvarati da su zagrijane za seks nabrzaka kako bi dobile što žele (u ovom slučaju, Twingo). Još jedan razlog zašto im ne smijete vjerovati. A lezbijsko zavođenje, vezanje i krađa samo mehanizmi da bi se prodao auto dizajniran tako da privuče žene. Nismo baš sigurni da će to funkcionirati...

U principu, naposljetku se uopće ne radi o provokativnosti lezbijskog seksa i igrica u krevetu, već o činjenici da tijekom reklamnog spota nema ni jedne jedine snimke interijera auta, detalja o specifikacijama ili pak o cijeni. Čista uvreda za žene - kupujte prema majici koju taj dan imate na sebi!

izvor: neon.com.hr